KAKO DA PROĐETE JEFTINIJE NA LETOVANJU U TURSKOJ Korisni saveti od iskusnog Turčina u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Turska, sa svojim bogatstvom istorije, kulture i prelepih plaža, godinama je jedna od omiljenih destinacija Srba za letovanje. Nedavno, jedan Turčin koji živi u Srbiji, poznat kao Turčin u Srbiji na Tik Toku, podelio je korisne savete za sve one koji planiraju letovanje u ovoj zemlji.

turčin

Foto: printscreen/TikTok

 

Ovaj momak, koji se ističe svojom ekspertizom za putovanja po Turskoj, izneo je nekoliko saveta koji mogu značajno olakšati boravak u ovoj zemlji.

Prvo, važno je znati da kupovina SIM kartice u Turskoj nije tako jednostavna kao u Srbiji. Potreban vam je pasoš, a cena SIM kartice se kreće između 30 i 35 evra, uz dodatnih 20 GB interneta. Takođe, bitno je napomenuti da apoteke u Turskoj imaju specifično radno vreme - radnim danima rade od 9 do 19.30 sati, pa je preporučljivo unapred pronaći dežurnu apoteku u slučaju potrebe.

KAKO DA PROĐETE JEFTINIJE NA LETOVANJU U TURSKOJ Korisni saveti od iskusnog Turčina u Srbiji

FOTO Shutterstock

 

Drugi savet odnosi se na keš novac. Preporučuje se uvek imati gotovinu u turskim lirama, ali gde god je moguće, plaćati karticom. Menjačnice u letovalištima, kako ističe Turčin u Srbiji, često imaju nepovoljan kurs. Takođe, važno je znati da se alkohol ne prodaje u prodavnicama posle 10 sati, stoga je prethodna priprema za neko veselje nužna.

KAKO DA PROĐETE JEFTINIJE NA LETOVANJU U TURSKOJ Korisni saveti od iskusnog Turčina u Srbiji

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kada je reč o plažama, često se dešava da bude gužve i da je teško pronaći slobodnu ležaljku. Ipak, ovaj momak ima rešenje i za to - preporučuje da svakog drugog ili trećeg dana mladiću koji radi na plaži date 2-3 evra bakšiša, što će vam omogućiti rezervaciju najboljih ležaljki unapred.

Na kraju, Turčin u Srbiji naglašava da su turska letovališta bezbedna za turistkinje i da mogu slobodno oblačiti šta žele. Ovi saveti, sigurni smo, mogu značajno unaprediti iskustvo letovanja u Turskoj i omogućiti nezaboravan boravak u ovoj predivnoj zemlji.

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading