monahinja iz pakla
Foto: Printscreen/Youtube.com/dosije BJ

 Ovaj slučaj seže u početak dvadesetog veka, kada je u Grčkoj izvršen veliki broj ubistava, a iza njihovog izvršenja stajala je ova monahinja.

Prema podacima iz emisije "Dosije", koja je iznela ovu priču, broj žrtava je bio minimalno 177, a neki tvrde da je taj broj mogao biti i do 500. Monahinja Marijam je optužena za smrt svih tih ljudi.

Rođena kao Marina oko 1883. godine u siromašnoj porodici, Marijam je ugostila monaha Mateja, nakon čega su zajedno osnovali manastir Panagija u Keratei. Postala je igumanija nakon Matejeve smrti 1950. godine.

Manastir je postao predmet skandala kada je 1950. godine policija upala u njega i pronašla desetine iznemoglih žena i dece, kao i posmrtne ostatke preminulih.

Marijam je prozvana "majkom Raspućin", a mnoge je navodila da se odreknu imovine u korist manastira, koji je u suštini predstavljao njen lični posed.

Optužena je za smrt oko 150 dece, a priče o mučenju i zlostavljanju širile su se Grčkom.

Iako je tvrdila da je radila u ime spasenja duša, stekla je ogromno bogatstvo i bila je predmet nekoliko suđenja. Kada je čula svoju presudu, Marijam je rekla da ima čistu savest pred Bogom.

Umrla je u zatvoru 1954. godine u 71. godini života, ali priče o njenim zločinima ostale su predmet rasprava i posle njene smrti. Manastir u kojem je boravila postoji i danas, što dodatno intrigira javnost.

(lepaisrecna.mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading