čovek skače na kita
Foto: Printscreen/instagram.com/docgovtnz

Ljubitelji životinja besni su nakon snimka čoveka koji skače na kita.

Uznemirujući snimak stanovnika Oklanda objavljen je na Instagramu u februaru i uzburkao je internet.

Uznemirujući snimci prikazuju okrutnog tragača za uzbuđenjem kako se s boka čamca spušta u more kod obale Devonporta, gde su plivala dva kita.

Prvo se vide velika peraja pojavljuju u vodi dok se čovek sprema da skoči.

Iznenada, on baca celo telo u vodu i pada u more dok uznemireni prijatelji vrište od šoka. Ogromno prskanje može se videti nakon udara njegovog tela u vodu i izgleda da su kitovi uplašeni dok jure okolo i zaranjaju.

Čovek je zalutao u vodi pre nego što je otplivao nazad prema čamcu dok su ga dvojica njegovih prijatelja bodrila, piše the sun. 

Vikao je, "Dodirnuo sam ga", drugim ljudima na brodu, a zatim je pitao "da li ste me videli?", očigledno misleći na to da je kamerom snimio svoje bezobzirne ludorije.

Još jedan čovek je primećen kako seže ka površini vode, u onome što izgleda kao pokušaj da se stvorenja namame nazad u grupu ljudi.

Nakon objavljivanja snimka, glavni istražni službenik Odeljenja za zaštitu prirode, Hejden Loper, rekao je da on pokazuje šokantan stav prema zaštićenim morskim životinjama.

Rekao je: „Video nas je zaista zaprepastio. „Pored prvog pokušaja da skoči na životinju, čovek ostaje u vodi, a zatim ponovo pliva prema njoj u drugom pokušaju da je dodirne.

Glavni istražni službenik Loper je taj čin nazvao "izuzetno neodgovornim", dodajući da je "ovo glupo ponašanje i pokazuje šokantno zanemarivanje dobrobiti orke".

Neimenovani čovek je kažnjen sa neverovatnih 600 dolara (470 funti) zbog incidenta koji je „zaista mogao da se završi užasno“, prema Loperu.

Rekao je: „Orke su izuzetno moćne životinje, a ovo je zaista moglo da se završi užasno – ili povređeni kit, ili čovek koji je odgovoran za to što je povređena životinja.''

kit

Foto: Shutterstock

 

Orke su klasifikovane kao kitovi prema zakonu o zaštiti i nezakonito je plivati sa kitovima, uznemiravati ili uznemiravati bilo kog morskog sisara.

Loper je pozvao korisnike društvenih medija da nastave da upozoravaju Ministarstvo zaštite na sadržaje objavljene na mreži za koje veruju da krše zakone koji štite novozelandske divlje životinje.

„Ovo je treći slučaj u poslednjih nekoliko godina u kojem je sadržaj društvenih medija doveo do uspešnog krivičnog gonjenja za DoC i mi veoma cenimo dojave koje dobijamo od javnosti“, rekao je on.

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading