fioka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Petar je, po dolasku u stan, primetio da se nešto kotrlja unutar novo-kupljene komode. Kada je otvorio fioku, našao je tuđe porodične foto-albume i umotan novac. Iako je albume mogao da razume, pomislio je da je novac neka šala.

,,Kada smo prijatelj i ja došli po komodu, nismo primetili ništa neobično. Čovek od kojeg smo je kupili čak nam je pomogao da je prenesemo do auta jer je bila vrlo velika. Sve vreme smo razgovarali.''

,,Tek na ulazu moje zgrade primetio sam kako se nešto unutar komode kotrlja, iako me prijatelj uveravao da je to nešto drugo. U stanu sam otvorio fioku, ugledao albume i bio iznenađen'' priča Petar.

Petar je otkrio da su koverte pune novca, a jedna je bila delimično oštećena. Kada je izvukao novčanicu i prineo je svetlosti, video je da je stvarna jer je imala žig. Bio je šokiran.

Odlučio je da razmisli šta će dalje jer je reč o 25 hiljada evra. Nije poznavao ljude od kojih je kupio komodu, pa je mogao svašta da očekuje.

PETAR KUPIO KOMODU PREKO INTERNETA Čuo je da se u njoj nešto kotrlja, kada je otvorio vilica mu je pala od šoka!

Foto: Shutterstock

 

Kontaktirao ih je i kroz poruke pokušao da ih navede da spomenu novac. Setili su se albuma i molili ga da ih vrati zbog porodične vrednosti, ali za novac nisu znali.

,,Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi dokumente koji su se slagali s onima iz albuma, pa sam shvatio da to zaista pripada njihovoj porodici.

Verovatno nekome ko je živeo u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je porodičan. Počeli su da rasprodaju stvari iz njega'' priča Petar, koji priznaje da su ga nagradili za njegovo poštenje. 

Ponovo se sastao s prodavcima na parkingu da bi im predao novac i albume, jer je bio oprezan. Pokazali su se kao srdačni ljudi, pozvali su ga kod sebe i bolje su se upoznali.

Porodica je na Petra veoma ponosna, a on kaže da bi svako na njegovom mestu učinio isto i da nije mogao da zamisli da zadrži tuđ novac.

,,Ni u jednom trenutku nisam pomislio da zadržim novac jer ne bih mogao da ga koristim, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesrećan novac,'' skromno zaključuje Petar i kaže kako će odsada duplo da pregleda sve fioke.

(blic.rs)

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading