baka
Foto: Printscreen/Foto: Pixabay

Zdrava i vedrog duha baka Ljubica zakoračila je u 101. godinu života. Na kućnom pragu u derventskom selu Osinja mnogi su je pitali kako doživeti stotu.

- Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje - otkrila je tajnu svoje dugovečnosti Ljubica Gavrić.

Bez rada ne može ni u 101. godini

Zbog toga baka i danas poručuje – deco, samo bez stresa i prihvatite se posla. Rad je stvorio čoveka. A rada se Ljubica ne odriče ni u 101 godini. I sve komšije i svi prolaznici u Osinji znaju da će baku Ljubicu vrlo često zateći u njenoj bašti pored kuće. Baka iako je prešla stotu godinu sve poslove u bašti obavlja sama.

Celi život Ljubica se bavi poljoprivredom. Tako je sa suprugom othranila četvoro dece.

- Na poljoprivredi radila. Težak posao bio. Čovek umro, deca se udala, otišli, ja sam sama ostala sama. Pokretna sam,mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako - dodaje Ljubica.

Ne pije lekove

Djeca, unuci i praunuci Ljubicu često posećuju. Predlagali su baki i da živi sa njima, ali ona to ne želi.

- Zdrava sam i sada. 1923. godište, znaš koliko je godina, ali zdrava sam. Ništa me ne boli, samo staro. Noge slabe, a ovo ništa me ne boli. Zdrava, nikakve lekove ne trošim - naglašava Ljubica.

Ljubica je rođena u Osinji. Priča da je zvanično upisana 1.aprila 1923. Bila su to neka druga vremena, pa je sigurna da je godina i mnogo više.

BONUS VIDEO

 

 

(ATVBL)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading