Porodica
Foto: Alo/Foto: Instagram printscreen

Britanska porodica je novouređenu kuću stavila pod hipoteku i kupila jahtu za 115.000 evra i preselila se u Grčku. Svoj put su započeli na Mikonosu, preplovili Egejsko more i nastanili se na Jonskim ostrvima.

Britanski par Laura i Ros Koledž dali su otkaze i preselili svoju porodicu na jahtu usidrenu u Grčkoj. Tvrde da nakon što su napustili posao od 9 do 5, ne mogu biti srećniji. Odlučili su da otplove jer su smatrali da im je porodica previše nepovezana.

- Ros je radio više od 50 sati nedeljno. Osećao je da mu pred očima prolaze najvažnije godine naše dece i da su mu jako nedostajale – rekla je Laura.

Njihov cilj je bio da deci pruže „uzbudljivo, avanturističko, nepotrošačko vaspitanje“. Zbog toga je porodica stavila pod hipoteku novouređenu kuću i kupila jahtu Bavaria 42 iz 2005. godine i preselila se u Grčku u leto 2019. Jahta je koštala oko 125.000 dolara ili 115.000 evra.

Svoj put su započeli na Mikonosu, plovili Egejskim morem i konačno se nastanili na Jonskim ostrvima.

- Godinama smo bili i surferi i kajakaši u Njukiju, tako da nas je okean oduvek privlačio - rekla je Laura o njihovom prethodnom životu u jugozapadnoj Engleskoj.

Život im nikad nije dosadan

Porodica već pet godina plovi oko grčkih ostrva i voli svoj život u inostranstvu iako ume da bude nepredvidiv.

- Jedriličarski život je veoma promenljiv, pa je teško uspostaviti balans između posla i privatnog života. Održavanje bilo koje vrste rutine je izazov. Morate da budete kao kameleon kada vreme ili druge okolnosti zahtevaju promenu plana - priznala je Laura.

Ros je kapetan jahte i oboje su direktori BoatFita, sajta za zdravlje i fitnes, i Sailing Holli Blue, sajta koji beleži njihove avanture. Njihov sin Noa se trenutno školuje kod kuće, a Džoš pohađa onlajn školu.

- Kada dobijemo rezidenciju ovde u Grčkoj, planiramo da krenemo dalje - rekla je Laura.

Naime, porodica planira da dobije veću jahtu kada dečaci porastu, ali su u međuvremenu dodali mnogo toga kako bi jahta bila što udobnija.

- Opremili smo solarnu energiju, litijum-jonske baterije, generator vode i druge modifikacije kako bi mogli normalno da žive, bez računa za komunalije - rekla je Laura.

A kako je živite na tako malom prostoru sa porodicom, a često i bez mogućnosti da odete negde i prošetate, Laura kaže da se to uči.

- Što se tiče veza, s obzirom na tako mali prostor, na ovaj način brzo saznate da li je osoba sa kojom ste vaša srodna duša. Život jedrenja ponekad znači da ste zajedno 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. U tom slučaju ne samo da morate da naučite da birate svoje bitke, već i gde ćete i gde nećete praviti kompromise – rekla je ona i dodala da se na ovaj način odnos između partnera produbljuje na neverovatan nivo, piše Njujork post. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading