sudopera
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ko god je morao da pozove majstora za bilo kakav posao poslednjih godina, zna kolika je to muka postala. Dobrih majstora je sve manje, zauzeti su, a neki su postali i vrlo neodgovorni. To je na svojoj koži osetio jedan momak iz Srbije koji je na Reditu ispričao u kakvom se problemu sa majstorom našao.

"Znači, dogovorio sam sa jednim majstorom da dođe nešto da mi uradi, dogovorili se za cenu mesto i vreme, on ne dođe, ne odgovara na poruke i ne javlja se na telefon, pri tome sam ja morao da menjam svoje dnevne planove da bih ga čekao na tom mestu i u to vreme", započeo je svoju priču ovaj Srbin pa nastavio:

"Imam tremu da ga pozovem"

" U zadnje vreme već imam tremu da zovem majstore kada mi trebaju za nešto, jer ne znam da li ću naići na normalnog čoveka ili na nekog takvog zajebanta.

Kada analiziram tu situaciju, ispada da su majstori počeli da se ponašaju prema mušterijama kao devojke na instagramu prema momcima - da ih goustuju, ne javljaju im se, ne dođu po već sklopljenom dogovoru i slično. Da li to postaje novi standard ljudskog ponašanja generalno?", pita se on.

Mnogi su u komentarima odmah celu prču okrenuli na šalu:

"Ne smeš da ih smaraš toliko, mora i majstor tebe malo da želi. Igraj malo toplo hladno, ne odgovaraj na poruke odmah itd. Mora majstor da vidi da nisi očajan", piše mu jedan "reditor" dok drugi dodaje: "Radi na sebi, idi u teretanu, čitaj knjige, pusti majstore, majstori ce doci sami. Verovatno izbija očaj iz tebe, majstori to osete".

 

Šta kažu majstori u svoju odbranu

Ima i onih koji su bili ozbiljniji pa su podelili svoja, prilično slična iskustva.

"Meni se desilo da me ispalio majstor, isto sam morao da celu zgradu izorganizujem i glupavog predsednika stanara (zbog isključenja vode). Prvo mi je pretio batinama predsednik stanara jer sam mu rekao "ako nećete da radite svoj posao, dajte meni ključ, ja ću isključiti vodu". Onda mi je pretio batinama taj provodadžija za majstore, preko kog sam zakazao ovog što je ispalio, jer sam mu rekao da sad mora da mi da pare odštete zbog ovog ispaljivanja", jedan je od komentara.

U drugom čovek priča kako su mu braća majstori, jedan keramičar, drugi električar ai otac mu je vodovodžija i navodi neke od njihovih objašnjenja zašto je sve tako.

- Evo ovako:

1. Često rade na nekoliko gradilišta i to udruženi sa kolegama, majstori se često i između sebe ispaljuju pa se radovi stopiraju...a to ne sme da se dogodi pogotovo kada je zgrada u pitanju, investitor je dao avans i rok za završetak radova (koji je već uveliko probijen). Keramičar je u goroj poziciji zato što ne može da dozvoli nefunkcionalno kupatilo duži vremenski period. Kada se ovakve situacije dogode prosto moraju da završavaju neplanirani tuđi deo posla.

2. Često kada odu na lokaciju da "pogledaju" posao shvate da imaju posla sa budalama pa nestanu. Burazer keramičar je jednom dobio projekat kupatila veličine tipa 5 kvadrata na 30 A4 strana.

3. Zašto bi se jedan električar cimao da zameni jedan šteker? Cena pokriva otprilike samo gorivo do lokacije.

4. Na vama mogu da zarade 100 evra za nedelju dana a uleteo je posao 300 evra za 2 dana posla.

5. Više vole velike poslove tipa zgrade jer ukradu i brdo materijala (a to se i ne primeti), koji koriste za vaše radove pa vam naplate.

Ovo je naravno, ukratko... Privatno se ponašaju slično kao i poslovno, čekamo otprilike 3 godine da burazer zalepi pločice u kuhinji...mada, ne mogu da kažem, zaista nikad nisu ignorisali, izgovor je uvek 'e brt, nemam vremena izvini".

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading