sarti
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

"Prolećovanje", odnosno letovanje u predsezoni polako ali sigurno se bliži te će se već kroz nekoliko dana na obalama Grčke naći prvi turisti iz Srbije koji godinama letuju u ovom periodu.

Iako more nije toliko toplo kao u julu i avgustu, plaže su i dalje prazne, a u nekim mestima, i cene su povoljnije nego u samoj sezoni. Iako predsezona kada se radi o letovanju počinje tek oko 15. maja, na Fejsbuk stranicama posvećenim Grčkoj već su počele da se kače objave o cenama na omiljenim destinacijama Srba u "zemlji Helena".

Naime, jedan od članova grupe "Grčka info" podelio je neke od cene proizvoda i hrane u Paraliji.

Niske cene tradicionalno privlače Srbe

Za kilogram pomorandži je potrebno izdvojiti samo jedan evro, cena pita girosa je pet evra, točeni sok je jedan evro, porcija pomfrita dva, te se u jednoj od giroserija može kompletno jesti za svega osam evra.

U istom mestu, samo u drugoj giroseriji za pivo i giros je potrebno izdvojiti 5, 50 evra. Ipak, najpovoljnije je izgleda na trećem mestu, gde je za giros pitu sa sokom ili pivom potrebno izdvojiti samo pet evra.

Ovako niske cene nisu iznenadile one koji godinama letuju u ovom grčkom gradiću koji je našao svoje mesto u srcima turista iz Srbije.

Voće i povrće po ceni od jednog evra

"U Paraliji su drugačije cene od ostatka Grčke. Mnogo niže. Takođe u Kateriniju (gradić pored Paralije) duplo jeftinije original stvari svako leto.", napisao je jedan Saša,

Sa njegovim komentarom se složila većina članova navodeći kako su u Paraliji cene voća, povrća, girosa, ali i ostalih poslastica uvek dosta niže nego u drugim delovima Grčke.

"Bili prošle godine proveli se fenomenalno. Kajsije, smokve, šljive, paradajz, sve po jedan evro, bolje nego kod nas", glasilo je iskustvo korisnika iz Srbije po imenu Draško.

Podela na "elitne i paradajz turiste"

Ipak, nažalost, kao i uvek kada se radi o podeli na "elitni i paradajz" turizam, ni ova objava nije prošla bez prozivki na račun navika kada se radi o ishrani na godišnjem odmoru.

"Krenula Paralija ljudi, dajte još malo naučne fantastike o tom srpskom mestu! Ono fazon, nikad bolje, nema dalje, vrhhhh.... Jedete li šta drugo sem tog girosa?", glasio je komentar mladića po imenu Nikola koji je za sobom povukao i pogrdnije komentare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading