Blago
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

 Međutim, nisu očekivali da će pronaći pravo blago ispod poda kuhinje.

"Kuća je veoma stara i trebalo je mnogo posla. Prvo smo sredili plafone, a zatim smo odlučili da spustimo nivo poda u kuhinji", objasnila je Beti. Kada su razbili beton, iskopali su pola metra zemlje i otkrili "štek" pun kovanog novca iz vremena Elizabete Prve, kralja Džejmsa Prvog i kralja Čarlsa Prvog.

"Da nismo renovirali, novčići bi ostali skriveni", dodala je Beti. Čak 1.000 kovanica je stavljeno na aukciju, a većina ih je završila u rukama privatnih kolekcionara. Njihova ukupna vrednost procenjena je na 70.000 evra, piše daily star. 

"Verujemo da su skriveni tokom Engleskog građanskog rata, sredinom 17. veka, sa namerom da budu iskopani kasnije. Vlasnik verovatno nije bio u mogućnosti da to učini", zaključila je Beti.

Ova neočekivana sreća dodala je jednu fascinantnu dimenziju njihovom renoviranju, pretvarajući običan projekat u pravo otkriće vredne istorijske baštine.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Kada bi Vas uhapsili, šta bi Vaši prijatelji pomislili da ste uradili? 😆 #alo #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy #prijatelji ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading