visok račun
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rene Remund i njegova supruga pamtiće putovanje u Švajcarsku, ne samo po magičnim i koloritnim pejzažima, već i telefonskom računu koji su dobili po povratku kući.

Supružnici često putuju, a tvrde da uvek obaveštavaju mobilnog operatera pre nego što napuste zemlju. Kažu da su isto učinili i ovoga puta.

Rene navodi da koristi istog operatera već 30 godina.

“Otišli smo do ekspoziture i izložili plan putovanja. Rekli su da smo pokriveni. Šta god to značilo, pokriveni ste”, kazao je lokalnim medijima.

Supružnici su stigli u Švajcarsku, obilazili razne lokacije i slali poruke/fotografije prijateljima i porodici, kako bi se pohvalili.

Nakon povratka na Floridu, gde žive, dobili su račun za telefon, prenosi ABC Action News.

Rene je prvo pomislio da piše 143 dolara, a nekoliko dana kasnije otkrio je pravi iznos. Kompanija mu je ispostavila račun od 143.000 dolara, jer je iskoristio 9,5 gigabajta u inostranstvu, dakle u romingu.

poruke

Foto: Shutterstock

 

“Pozvao sam operatera i rekao u čemu je problem. Stavili su me na čekanje, a potom obavestili da je račun dobar. Kako mislite dobar, pitao sam. Odgovorili su da toliko dugujem”, kazao je Rene.

Čovek je angažovao advokata koji je pisao direktno predsedniku kompanije, ali tvrdi da nije dobio odgovor. Tada su kontaktirali medije.

Novinari su pozvali operatera i objasnili slučaj, a Rene je nekoliko dana kasnije dobio novi poziv.

“Rekli su da će kreditirati ceo iznos, i da ne brinem”, ispričao je Rene, zahvaljujući se medijima na pomoći.

Mobilni operater je uputio i zvanično saopštenje u kojem se navodi:

“Preporučujemo klijentima da provere informacije dok putuju, kao što je međunarodni prenos podataka u romingu. Ako ste na starijem planu koji ne uključuje međunarodni roming, moraćete da koristite Airplane režim rada i Wi-Fi kako biste bili sigurni da uređaj nije povezan na inostranu mrežu”.

(telegraf.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading