mama
Foto: Printscreen/tiktok.com/krista.piper

Ona je primetila kako njena devojčica odlazi napred-nazad između različitih delova igraonice, ali kada se osvrnula da je proveri, ćerke nije bilo nigde.

U tom trenutku, Krista je počela da paniči, ali se odjednom setila TikTok videa koji je gledala o ženi koja je izgubila dete u supermarketu i pronašla ga tehnikom nazvanom "glasno gledanje".

Umesto da uzvikuje ime svoje ćerke, kao što je to uobičajeno, mama u TikTok videu je koristila opis odeće koju je dete nosilo tog dana. Verujući u efikasnost ove tehnike, Krista je odlučila da je primeni i počela je da viče opis: "devojčica, ružičasta košulja, ružičasta Minnie Mouse košulja"!

Iako je bila svesna da je mogla dodati još neke detalje poput godina ili boje kose, odlučila je da se fokusira na ono što može brzo izgovoriti u trenutku.

Srećom, drugi roditelji su primetili Kristino vikanje i počeli su da ponavljaju opis. Na kraju, jedna druga mama je primetila devojčicu i vratila je Kristi, što je izazvalo ogromno olakšanje.

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

Krista je nakon ovog događaja naglasila važnost ove tehnike u slučaju gubitka deteta, ističući da uzvikivanje opisa može biti efikasnije od vikanja imena deteta, jer drugi ljudi mogu lakše prepoznati dete po opisu. Iako je svesna da je izgledala kao "luda osoba" dok je vikala opis, Krista je zahvalna što je brzo rešila situaciju i ponovno zagrlila svoju devojčicu.

Važno je naglasiti da brzo reagovanje i efikasna komunikacija u ovakvim situacijama mogu biti od presudnog značaja. Krista je brzo razmislila i primenila ovu tehniku, što joj je omogućilo da locira svoju ćerku za samo nekoliko minuta i izbegne potencijalnu tragediju.

Ova priča služi kao podsetnik svim roditeljima da budu spremni za neočekivane situacije i da znaju kako da deluju brzo i efikasno u slučaju gubitka deteta ili osobe u gužvi.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading