korona
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čovek je došao u bolnicu zbog velikih bolova u intimnom delu, nakon što je u njega gurnuo iglu, gumicu, a čak i električni kabl.

Jedan čovek iz Indonezije (48) potražio je pomoć nakon što mu je sve teže bilo da mokri. Testovi krvi i urina su pokazali da je imao probleme sa bubrezima i urinarnu infekciju.

Međutim, kada je urađen rendgen njegove karlice, video se neproziran predmet i "senka" koja liči na žicu.

Zbog prisustva metalnog predmeta, čovek je dobio kamen u bešici, veličine 5 puta 3 centimetra, a naknadnom proverom se ispostavilo da je u sebi imao iglu, gumicu, ali i električni kabl od 10 cm, prenosi Dejli mejl.

Svi predmeti su uspešno uklonjeni.

Muškarac, opisan kao seksualno aktivan, nije imao dokumentovane psihijatrijske poremećaje kada je prvobitno tražio medicinsku pomoć.

"Štaviše, on je negirao bilo kakvu istoriju samoumetanja stranih predmeta", napisali su lekari iz Opšte akademske bolnice Dr Soetomo u Surabaji u Istočnoj Javi, u medicinskom časopisu "Radiology Case Reports".

Psihijatri su muškarcu kasnije dijagnostikovali poremećaj prilagođavanja - emocionalnu reakciju na stresni događaj ili promenu života. Prepisali su mu antipsihotike, lekove koji smanjuju i kontrolišu simptome mentalnog zdravlja, uključujući šizofreniju i bipolarni poremećaj.

CT skeniranje je kasnije potvrdilo da mu je ureter uvećan i da je imao hidronefrozu (kada se jedan ili oba bubrega istegnu i oteknu jer urin ne može pravilno da se odvodi).

Nije pretrpeo trajna oštećenja i navodno je mogao ponovo normalno da mokri samo nedelju dana nakon zahvata. Vratio se na kontrolni pregled šest nedelja kasnije, gde je utvrđeno da nema nikakvih komplikacija i da je funkcija bubrega normalna.

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading