ČUVENI DOKTOR OTKRIVA Evo kako da na prirodan način očistite jetru uz pomoć samo jednog sastojka!
Foto: Shutterstock

Dr Matić naglašava da nakon obilnih obroka, kojima smo svi skloni povremeno, treba da se suzdržimo i ne preterujemo u tom uzimanju hrane.

"Ako se opustimo dva do tri dana, to neće biti problem, ali ako neko duže vreme konzumira nezdravu hranu, trebalo bi da razmisli o čišćenju i detoksikaciji jetre", istakao je dr Matić.

Prema njegovim rečima, najbolji način za to je čaj od maslačka, uz dodatak propolisa, polena, đumbira u prahu, cimeta i limuna.

"Ovaj čaj treba popiti ujutru pre doručka, na prazan stomak, ali pre toga preporučujem čašu tople vode. To je odlično za detoksikaciju", savetuje dr Matić.

Voda

Foto: Shutterstock

 

Kada je reč o unosu tečnosti, on napominje da voda igra ključnu ulogu, preporučujući dva čaša tople vode pre obroka kako bi se organizam očistio.

"Voda može biti bilo koja, čak i obična voda iz česme, samo je bitno da bude topla", dodaje dr Matić.

Soda bikarbona takođe može da doprinese baznoj reakciji, ali dr Matić upozorava da je to možda problematično za osobe koje imaju visok krvni pritisak.

Kada je u pitanju mršavljenje, umesto tople vode, dr Matić preporučuje hladnu vodu, koja se sporije apsorbuje i pomaže u osećaju sitosti.

BONUS VIDEO

(stil.kurir.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading