Francuska policija
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Ne kaže se džabe da svoje prijatelje moramo dobro da biramo jer od njih može da zavisi i šta drugi ljudi misle o nama. Iako se pijateljstva uglavnom prekidaju zbog novca, nesuglasica ili prosto daljine, ovo prijateljstvo se završilo samo zbog tračarenja.

Naime, Tomas Roš (29) je pretukao svog najboljeg druga koji je širio glasine da su njh dvojica ljubavnici. Razljutila ga je ta činjenica obzirom da je Roš heteroseksualac, dok je Nil Kar homoseksualne orijentacije.

No, njihovom prijateljstvu je ipak došao kraj i to samo zato što je Roš saznao šta njegov najbolji prijatelj priča o njemu iza leđa i u naletu besa krenuo da ga udara pesnicama dok je bio na ulaznim vratima Nilove kuće.

Razlika u se****noj orijentaciji nije bila problem punih osam godina njihovog prijateljstva, no to nije jedina razlika obzirom da je Nil duplo stariji od Tomasa i oženjen je lokalnim Di-Džejem koji je ujedno i muški model.

Svakako, oženjeni Nil nije negirao njihovu aferu čak i kada je sve došlo do policije koja je prošlog jula Tomasa zatekla ispred Nilove kuće u pripitom stanju i pod vidnom napetošću izgovarajući pogrdne rečenice.

"Napao me je, a bio mi je prijatelj"

Tomas je nastavio da konzumira alkohol iako su mu policajci govorili da treba da prestane - pre nego što je razbio bocu vina. Kada su ga ispitivali, Roš je objasnio da ne želi da se njegova se***lnost "ukalja" oko njihovog malog sela u Hejlu u blizini Liverpula tvrdeći da je došao do gospodina Kara samo da bi mu rekao da se "spakuje" i prestane da ga ogovara.

Međutim, Kar (50) je završio sa crvenim modricama u predelu lica nakon napada i kasnije opet insistirao da je imao "vezu bez obaveza" sa Tomasom u trajanju od tri godine.

Sudija za prekršaje u Varingtonu je Roša osudio za napad, a prikazan je i poziv kojije Nil uputio policiji gde se čulo kako govori.

-Upravo sam napadnut u svojoj kući. Uspeo sam da mu zatvorim vrata. On je pokucao na vrata i napao me je, a bio mi je prijatelj. Pokucao je na vrata želeći da me vidi, a onda je samo počeo da me udara. Udario me je tri puta u glavu. Sada je na vratima. Ako pošaljete policiju, naći ćete ga - rekao je Nil tokom poziva policiji.

Bili su najbolji prijatelji, a on izmislio vezu sa njim

U toku svedočenja, Roš je i dalje negirao da je imao bilo kakavu vezu sa Nilom, govoreći: "Volim ga kao brata i viđao sam ga dva ili tri puta nedeljno, odlazio sam i na šolju čaja kod njega."

-Te noći sam otišao do stana moje prijateljice jer sam bio uznemiren zbog moje majke koja je imala srčani udar, tada sam čuo da je Nil išao okolo i pričao svima kako mi imamo odnose, pa sam otišao da se suočim sa njim- tvrdio je Tomas tokom svedočenja.

Navodi da je popio oko 2 ili 3 piva, kao i da se osećao treznim i da mu je namera bila da ode da se suoči sa svojim prijateljem i stavi mu do znanja da mu nije baš prijatno zbog toga što je pričao o njemu insistirajući da su "sve to laži".

-To je malo selo i ne želim da se pričaju stvari koje nisu istinite - ja sam heteroseksualac - tvrdi on.

Takođe, dodaje da je otišao samo do njegovih ulaznih vrata da bi mu rekao da nije srećan zbog glasina koje je počeo da širi, a tadašnji prijatelj mu je rekao da sačeka malo i doneo flašu vina kako bi porazgovarali. Međutim, došlo je do svađe i počeli su da viču jedno na drugo, a kasnije je stigla i policija.

"Sve su to laži, pa ja volim žene"

Na pitanje zašto misli da će ga gospodin Kar optužiti za napad, rekao je da misli da je prilično ljubomoran, ali da mu nije jasno na šta konkretno.

-Pretpostavljam da je želeo da budem sa njim. To nisam ja. Volim žene. On je samo prijatelj - ističe Tomas.

Tužiteljka Lin Sajers je rekla: "Podnosilac žalbe kaže da se nešto dešavalo između njih oko tri godine i da to nije nešto što bi neko ko je gej izmislio. Čak i da jeste, zašto bi optuženi ostao prijatelj sa nekim ko ga je tako vređao."

Rošov advokat Džejms Edvards rekao je: "Prijateljstvo sa gospodinom Karom je bilo prilično dugo. Bez obzira da li je to bilo intimno ili ne, postoji pozadina i razlog zbog kojeg se on suočio sa tim. Očigledno je da su imali neke rasprave oko toga, ali to se, što se gospodina Roša tiče, nije pretvorilo u nasilje s njegove strane. Da li ga je gospodin Kar namerno uvalio u nevolje jer je odbijen?"

Roš će biti osuđen u maju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading