devojčica diže tegove
Foto: Printscreen/instagram.com/Arshia Goswami

 „Najmlađa i najjača Indijka“ napisao mladić u naslovu impresivnog snimka.

Sa nepunih 10 godina, dizačica tegova iz Pančkule osvojila je svet snimcima svojih neverovatnih treninga, koje često objavljuje na instagram profilu, gde ima više od 735 hiljada pratilaca. 

Za svoj najnoviji trik koji prkosi godinama, sićušni titan je odlučio da podigne 165 funti - tri puta više od svoje težine od 55 funti. Njen prethodni lični rekord bio je 132 funte, što je postigla sa samo 8 godina, postavljajući azijski rekord.

Klip prikazuje Gosvami kako nosi pojas za podizanje dok se sprema da podigne šipku natovarenu raznobojnim tegovima. Snažna dizačica zatim podiže masivni teret do struka pre nego što ga spusti dole uz gromoglasan udarac i trijumfalno odleprša sa strunjače, piše nypost.com.

Komentatori na Instagramu bili su zapanjeni Gosvaminim upehom, koji je izgledao kao da pobija njenu veličinu poput mrava koji podiže relativno kolosalan predmet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arshia Goswami (@fit_arshia)

,,Meni su trebale godine da dostignem ovu težinu. Poštovanje”, napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Ovo je neverovatno impresivno”.

Ariša je počela da se bavi disciplinom powerlifting 2021. godine, kada je postavila rekord kao najmlađi učesnik takmičenja sa 45 kilograma.

Od tada je pobedila na više takmičenja, a sponzorišu je dva popularna brenda iz Indije, prenosi New York Post.

“Ne znam kako to radi. Da li je reč o genetici, ili retkom daru”, kazao je njen otac Avniš Gosvami.

Devojčica se nada da će jednog dana doneti radost svojoj zemlji na Olimpijadi.

BONUS VIDEO            

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading