gluvonema beba
Foto: Printscreen/tiktok.com/mattycollins94

Sa samo tri meseca, Albi je doživeo radost slušajući glas svoje majke po prvi put. Taj poseban trenutak, koji je topio srce, zabeležen je kamerom, hvatajući Albijevu emotivnu reakciju. Nestrpljivo su ga čekali njegovi roditelji, Ejmi i Metju, a video snimak Albijeve reakcije na majčin glas dirnuo je mnoge kada je podeljen na TikToku.

Komentari su se nizali, iskazujući divljenje poput "Najslađa stvar koju sam danas videla," "On je presladak," i "Kakav divan dečak."

Statistika pokazuje da se na svakih 1000 beba javi 1 do 3 slučaja gluvoće ili problema sa sluhom.

@mattycollins94 Baby Albie just had his hearing aids fitted 🩵 takes after me with a slight impairment. But all smiles after hearing mummys voice loud and clear 🥹🩵🩵 #hearingaids #hearingloss #hearingimpaired #baby #boy #son #babyboy #hearing #uk #fyp #hearingaidsgang #smileyface #💙 #happyboy#love #mummy #smiles #🥹 @Amy Collins #joy #happy ♬ I Get to Love You - Acoustic - Mysha Didi

Ejmi je otkrila da su ih medicinski stručnjaci savetovali da Albi počne koristiti slušne aparate od najranijeg doba kako bi se izbegao negativan uticaj na njegov govor i jezički razvoj. Takođe je podelila da Albijev otac ima istu dijagnozu, koja je otkrivena tokom njegovih osnovnoškolskih dana, što ukazuje na moguću genetsku povezanost njihovog stanja.

Uobičajene slušne, govorne i jezičke sposobnosti kod beba sa normalnim sluhom su:

U periodu od 0 do 3 meseca:

  • Reaguju na glasne zvukove
  • Smiruju se kada čuju poznate glasove
  • Okreću glavu prema izvoru glasova kada roditelji govore

U periodu od 3 do 6 meseci:

  • Prate zvukove očima
  • Proizvode zvukove poput gukanja, cičanja, smejanja...
  • Uživaju u igri sa zvečkama i igračkama koje proizvode zvukove

(espreso.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading