taksi
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Učestala situacija u Beogradu sa taksi prevarantima koji jedva čekaju da nalete na turiste i kratim vožnjama pokupe ogromnu sumu novca dogodila se i jednom strancu koji je zbog neprijatnosti sa taksistom morao čak da pozove i policiju.

Stranac koji je turistički došao u Beograd, požalio se u svojoj anonimnoj objavi na Reditu da je navodno imao jako neprijatno iskustvo sa lažnim taksistom u Beogradu. Kako je objasnio, da se radi o prevarantu shvatio je najpre zbog same čudne vožnje a onda i zbog ogromne cifre koju mu je taksista bez taksimetra saopštio.

Kako je objasnio, nije mu prvi put da putuje i situacija se nije desila sa taksistima na aerodromu za koje je inače bio upozoren, već se sve desilo u centru Beograda.

Kako kaže, najpre je uzeo taksi koji mu je nakon kraće vožnje naplatio 500 dinara -što mu je bilo sasvim OK. Međutim, problem je nastao sa drugom vožnjom i drugim taksi vozačem.

"Bilo je oko jedan iza ponoći. Klub u koji sam prvobitno otišao nije bio otvoren pa sam pozvao još jedan taksi da odem na žurku koja se dešava u zgradi Univerziteta elektrotehnike. Taksi je imao ispravan znak na vrhu, ispravne tablice... tako da je sve izgledalo legitimno", kaže stranac.

"Nije imao taksimetar"

Međutim, kada je ušao u automobil primetio je nekoliko upozorenja koje je nažalost ignorisao.

"Prva crvena zastava - mladi vozač sa us*anim tetovažama po celom telu. Pitam ga unapred koliko će me vožnja koštati a on kaže očitaće 'taksimetar'. Druga crvena zastavica - nigde nije bilo stvarnog taksimetra već je on uključio aplikaciju na svom telefonu. S ove tačke gledišta, trebalo je daizađem već u ovom trenutku, međutim, pošto je on već počeo da vozi, nisam znao kako da prekinem vožnju. Crvene zastavice od treće do sedme - jurio je svuda vozeći kao neka verzija srpskog Verstapena, prošao je kroz crveno, puštao je us*anu muziku preglasno, stao je i razgovarao sa drugim vozačima dok su mu drugi automobili trubili.

"Zgrabio mi je telefon i počeo da viče"

Kako je to bila kratka vožnja od pet minuta minuta, završila se brzo i mi smo došli do odredišta. On mi je pokazao svoj telefon gde je pisalo 3.000 dinara. Tada sam mu rekao da nisam glup i da pokušava da me prevari. 'Ne, to je noćna vožnja pa je skuplja', rekao on. Rekao sam mu da sam uzeo drugi taksi pre 30 minuta i da me je koštao oko 500. Tada je sve postalo čudnije, jer mi je rekao da mu dam barem 2.000 dinara. Ja sam bio u fazonu: '1.000 dinara i top smo' - gde je on postao agresivan.

Ja sam onda izvadio telefon i rekao mu da ću da zovem policiju, a onda mi je on brže bolje zgrabio telefon iz ruku i počeo da viče. Agresivno sam uzeo svoj telefon i izašao iz auta bez da sam išta platio. Tada je i on izašao i počeo da me juri, ali kako nije mogao da me stigne počeo je da me psuje izdaleka i na tome se sve završilo", napisao je stranac pa posavetovao sve da ne "pozivaju nasumične taksije noću čak i ako izgledaju potpuno legitimno" i da uvek pre početka vožnje osmotre da li postoji pravi taksimetar.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading