beba skače u bazen
Foto: Printscreen/instagram.com/edfvida

Ovaj refleks im pomaže da prežive u vodi u slučaju da se nađu pod vodom, ali bebe ne rone namerno ili svesno kao odrasli ljudi. Ako se beba slučajno nađe pod vodom, njen prirodni refleks će je zaštititi od gutanja vode.

Stručnjaci smatraju da bi bebe mogle početi sa treninzima plivanja između četvrtog i šestog meseca, ali ovo može varirati u zavisnosti od individualnog razvoja deteta i preporuka pedijatra.

Roditelji treba da se konsultuju sa pedijatrom kako bi bili sigurni da je dete spremno za ovu aktivnost.

Treninzi plivanja za bebe mogu biti korisni za razvoj motoričkih veština, samopouzdanja u vodi i jačanje veze između roditelja i deteta, a često je jedan od roditelja prisutan u vodi sa bebom.

Nedavno je postao popularan snimak na kojem devojčica od nepunih godinu dana pliva i roni dok je održava njen otac ili trener.

Devojčica nosi jednodelni kupaći kostim i stoji na rukama svog oca ili trenera, pri čemu izvodi pokrete karakteristične za profesionalne plivače.

Očaravajuće je posmatrati kako devojčica graciozno stoji na rukama svog oca, održavajući savršenu ravnotežu i pozira pre nego što nastavi sa svojim vežbama plivanja.

(srecna.republika.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading