STRUČNJAK OTKRIVA Umesto da pomognu da uštedite, ovi trikovi vam zapravo izvlače novac iz džepa!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako mnogi stručnjaci dele savete o tome kako uštedeti novac i energiju, ponekad ti saveti zapravo mogu dovesti do veće potrošnje na duže staze.

Stručnjak za štednju, Džejson Higs iz Bountiija, objasnio je tri "trika" za uštedu novca koji kasnije mogu koštati više: 

Kupovina jeftinijih verzija proizvoda

Ekonomični proizvodi mogu smanjiti vaše troškove, ali često su nižeg kvaliteta, što znači da je potreba za čestim popravkama ili zamenama veća od početne uštede. Ako kupujete nešto što treba da traje, kao što su elektronski uređaji, često je mnogo pametnije uložiti više novca u kvalitetan proizvod. Opcija plaćanja na rate može biti dobra, savetuje stručnjak za Dejli Star.

"Povoljne ponude"

Kupovina artikala na veliko može značiti da pojedinačna cena svakog artikla drastično opada, ali to nije slučaj u svim prodavnicama. Glavna opasnost kupovine u velikim količinama je da ćete dobiti previše, a proizvodi će početi da ističu pre nego što ih uspete iskoristiti. Ako bacate hranu, bacate i svoju uštedu", objasnio je Džejson Higs.

Samostalno obavljanje popravki

Popravke u kući mogu biti skupe, pa se neki odlučuju da sami preuzmu stvar u svoje ruke. Međutim, "uradi sam" projekti predstavljaju rizik ako niste upoznati sa materijalom ili vam nedostaju odgovarajući alati i mere sigurnosti. Ako niste sigurni šta radite, cena popravke može biti viša nego da ste platili majstora.

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading