mahovina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Velečasni Majk Hol je kupio kuću u Lutonu još 1990. godine. Ali više od 30 godina kasnije, saznao je da ju je neko drugi prodao, bez njegove dozvole, za 131.000 funti. Sveštenik je radio u severnom Velsu kada su mu komšije javile da su mu sva svetla upaljena i da je neko bio unutra. Hol je otkrio da mu je kuća prodata.

 A kada se Hol vratio u Luton, našao je novog vlasnika koji je izvodio građevinske radove u kući. Bi-Bi-Si Radio ispitao je situaciju dok se momak našao u apsolutnoj noćnoj mori.

Rekao je: „Pokušao sam sa svojim ključem na ulaznim vratima, nije uspelo i jedan čovek mi je otvorio ulazna vrata - i  upao sam u šok kada sam video kuću potpuno lišenu nameštaja, sve je bilo van imanja.'' 

Ispostavilo se da je, uz dalju istragu, lažna vozačka dozvola korišćena za lažno predstavljanje Hola, sa bankovnim računom postavljenim za primanje prihoda od prodaje mesta. Radio emisija je takođe dobila telefonske snimke nekoga ko se pretvara da je Hol i daje uputstva advokatima da prodaju kuću.

ukradena kuca

www.abc7ny.com

 

Ali to nije bio kraj imovinske noćne more za velečasnog, prenosi BBC. U novembru 2023., nakon dve godine sudskih bitaka, Hol je rekao da je „pravda ispunjena“ jer je njegovo ime konačno navedeno u zemljišnim knjigama. Neko se pretvarao da je on da bi prodao kuću u Lutonu. 

Ali onda, nakon što nije video imanje dva meseca, otkrio je novi problem. Tip se pojavio sa graditeljem kako bi počeo da pravi planove za mesto, ali kada je stigao, primetio je da je prozor pozadi razbijen i da je brava na ulaznim vratima „izbušena“. Hol je računao da su se uselili uljezi, jer su zavese bile zatvorene, svetla upaljena i bojler se koristio.

Otkrio je da je na kući pričinjena šteta u vrednosti od oko 60.000 funti i objavljeno je da mu je policija Bedfordšira savetovala da se vrati na sud za privremeni nalog za posedovanje kako bi omogućio hapšenje dvoje ljudi za koje se veruje da su se bespravno uselili. 

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading