nesanica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da bi se zaštitila tokom mesečarenja, Šarlot primenjuje prilično ekstremne mere.

"Kada god se pripremam za spavanje, pre nego što i pomislim na odlazak na počinak, prolazim kroz ritual vezivanja", kaže Šarlot.

Šarlot, tridesetogodišnja medicinska sestra koja radi na intenzivnoj nezi, nedavno je odlučila da preduzme neke drastične mere kako bi se osigurala tokom noćnih avantura.

Pre nego što zaspi, ona se čvrsto veže, obično koristeći "kaiš" od bademantila, pričvršćujući se za okvir kreveta ili za svog verenika Aleka, iz straha da bi inače mogla završiti negde nepredvidljivo.

Ove drastične mere pribegla je nakon decenija mesečarenja, koje je postalo još češće poslednjih meseci usled stresa izazvanog pandemijom i finansijskom krizom.

MUŽ ZATEKAO ŽENU VEZANU ZA KREVET Prvo je čuo glasove, a kad je ušao u sobu, pala mu je vilica u neverici!

Foto: Shutterstock

 

Šarlot i Alek imaju dvoje dece, četvorogodišnju Belu i 18-mesečnog Bejlija.

"Mesečarim, pričam u snu i imam noćne more od svoje druge godine. Prestala sam se vezivati za krevet šest meseci nakon svakog porođaja jer sam tada bolje spavala kada bi se moja deca budila tokom noći. Ali, kada su počeli da spavaju celu noć, problemi su se ponovo pojavili", objasnila je Šarlot.

Njen problem nije retkost, a doktor Gaj Medouz navodi da oko 20 odsto ljudi će iskusiti mesečarenje u nekom trenutku svog života.

Alek je takođe podelio svoje iskustvo: "Pre šest meseci, probudio sam se usred noći i čuo glasove. Zatekao sam Šarlot kako priča u uglu spavaće sobe, vezana za krevet. To je bio prizor koji me nije ostavio ravnodušnim."

Ova priča jasno pokazuje koliko mesečarenje može biti izazovno i kako može uticati na svakodnevni život pojedinca i članova porodice.

(stil.kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading