žena postala majka
Foto: Printscreen/www.facebook.com/150 minuta

Zahvaljujući veštačkoj oplodnji, Aleksandra je ostala u blagoslovenom stanju, uz pomoć klinike u Solunu. Na svet je donela zdravu devojčicu Helenu, koja danas ima 4 godine.

Svoje iskustvo, Aleksandra je podelila u emisiji "150 minuta" na Prvoj TV nakon porođaja.

Iako nije planirala da bude samohrana majka i želela je partnera, Aleksandra je nakon okončanja 11-godišnje veze u četrdesetim godinama prošla kroz period oporavka od raskida.

"Nisam planirala ovako. Bilo je to zbog spleta okolnosti. Nadala sam se da će moj život pratiti normalan redosled - završiti školu, zaposliti se, možda se udati. Ali, kao što život obično bude, nije išlo kako sam planirala. Nakon lošeg završetka dugogodišnje veze u kasnim godinama, trebalo mi je vreme da se oporavim. Prošlo je oko 3 godine dok sam ponovo došla sebi nakon toga. Postojali su i drugi faktori koji su se umešali, poput posla i potrage za sopstvenim stanom, jer sam godinama bila podstanar. Nadala sam se da će se pojaviti neko s kim bih osnovala porodicu. Ali, sve je išlo drugačije nego što sam planirala", objasnila je.

"Sve je to bila strašna dilema. Provela sam mnoge noći neprospavane razmišljajući. Ulazila sam u nešto, a nisam znala šta me čeka i da li sam spremna. Nadala sam se da će se pojaviti neko s kim bih mogla da ostvarim stabilan odnos, ali kako je vreme prolazilo, i kako su se pojavljivali finansijski izazovi, shvatila sam da to možda neću uspeti ostvariti."

Na kraju su se sve kockice poklopile i odlučila sam da krenem sa veštačkom oplodnjom.

"Zvanično sam počela u 49. godini sa analizama i terapijom, a ceo proces sam završila sa 49 i po. Znala sam da to želim zbog svog mira, svoje sreće, svoje psihe, jer zaista volim decu i htela sam da pokušam. Uradila sam sve što je bilo u mojoj moći, ako se desi, desiće se. Ako ne, možda bih bila mirnija jer sam pokušala sve, to je volja Božja. Dan za danom sam napredovala i nisam previše razmišljala o tome šta me čeka, samo sam pratila lekare i gurala dalje s pola srca", priznala je hrabra žena, piše kurir.rs

"Sve se dešava kada je pravo vreme za to. Ja sam želela da postanem majka u dvadesetim, verovatno bih tada imala više energije i to bi mi bilo lakše, ali ne možemo upravljati svime u životu. Majčinstvo se dešava kada treba da se desi, ako je sudbina, ako ne, onda možda i ne treba", zaključila je Aleksandra.

BONUS VIDEO

@alo_portal Šta biste poneli na pusto ostrvo, a da počinje prvim slovom vašeg imena? ☺️ #alo #alodnevnenovine #pustoostrvo #ljubav #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading