"ALO LJUDI, DVA KREDITA ZA PRČVARNICU OD 35 KVADRATA" Srbina teraju roditelji da digne kredit za stan, društvene mreže izgorele!
Foto: Shutterstock/Shutterstock

 On je objavio na forumu Reddit kako su mu roditelji tražili da podigne kredit kako bi im pomogao da kupe stan od 35 kvadrata u Beogradu, za koji im je bilo potrebno 115.000 evra.

U svom postu, mladić je izrazio svoje sumnje u ovu ideju, smatrajući je suludom jer nije siguran da će roditelji biti u mogućnosti da vrate novac, posebno s obzirom na to da već planiraju podizanje dva keš kredita i jednog stambenog.

Njegova objava izazvala je reakcije članova Reddit zajednice, koji su izrazili čuđenje i nevericu zbog zahteva roditelja.

U komentarima koji su usledili, mnogi su pružili podršku mladiću, sugerirajući mu da razgovara sa roditeljima i objasni im da njihov zahtev nije realan.

"Alo ljudi, dva kredita za prčvarnicu od 35 kvm", "Ovakve priče se nikad ne završe dobro, a najgore po onoga sto je pozajmio pare", smenjivali su se komentari onih koji su ostali zatečeni zahtevom roditelja mladića.

Jedan od komentatora je predložio mladiću da uputi roditeljima jasnu poruku da treba da žive prema svojim finansijskim mogućnostima, te da je neodgovorno kupovati stan koji sebi ne mogu da priušte. 

Drugi komentator je bio direktniji, ističući da je neozbiljno uzimati toliko kredita za kupovinu stana, pogotovo ako roditelji nisu finansijski stabilni. Takođe je naglasio da mladić nije obavezan da im pomaže u tom slučaju.

Ove reakcije na forumu odražavaju široko rasprostranjeno mišljenje da je neprimereno opterećivati se finansijskim teretom koji nije realno moguće podneti, posebno kada su u pitanju roditelji koji već imaju finansijske poteškoće, piše blic.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading