mozak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svi mi imamo svoj ukus kada je u pitanju tekstura glavne namirnice za doručak, ali jedna stvar koju treba da potpuno izbegavate je da je ostavite nedovoljno kuvanu. U suprotnom, mogli biste završiti kao ovaj tip koji nije voleo da ostavi svoju slaninu da cvrči dovoljno dugo i platio je cenu.

Ako upravo sada jedete, budite upozoreni - mogli biste izgubiti apetit.

Ovaj 52-godišnjak, iz SAD, uputio se u bolnicu nakon što je bio osakaćen migrenama tokom dužeg vremenskog perioda. Objasnio je da, iako je već patio od njih, bolovi su se zaista pojačali i sada su se javljali skoro svake nedelje, dok njegovi uobičajeni lekovi više nisu ublažavali bol. 

POJEO ŽIVU SLANINU PA DOŽIVEO HOROR Doktori mu snimili glavu, u mozgu je živelo ovo (FOTO)

Foto: Shutterstock

 

Lekari su zatim izvršili CT skeniranje čoveka, gde su pronašli nalet larvalnih cista  u njegovom mozgu - što može da izazove cisticerkozu.

Ova infekcija parazitskog tkiva obično pogađa mozak, mišiće ili druga tkiva i obično izaziva simptome kao što su glavobolja, napadi, konfuzija, poteškoće sa ravnotežom - i može biti fatalna.

Nakon ispitivanja pacijenta, doktori su zaključili da je dobio ciste na mozgu zbog 'nepravilnog pranja ruku' - jer je početnu pantljičaru dobio od nedovoljno kuvane slanine. piše ladbible.

Prema članku objavljenom u Američkom žurnalu u kom se govori o čovekovoj bolesti, on je takođe „priznao da je imao naviku da jede lagano kuvanu, ne hrskavu slaninu veći deo svog života“.

cista na mozgu

Foto: Shutterstock

 

Lekari veruju da se muškarac zarazio tako što je više puta žvakao nedovoljno kuvanu svinjetinu, iako su naveli da se „može samo nagađati“ da su to izazvale njegove „navike u ishrani“ i nepravilno pranje ruku. 

Dodali su: „Doživotna preferencija našeg pacijenta za mekom slaninom je možda dovela do slučajeva konzumiranja nedovoljno kuvane slanine. Ali to bi izazvalo razvoj tenijaze, crevne pantljičare, a ne cisticerkoze.

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading