Srbin izdao stan Rusima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naći dobrog stanodavca ali i i istog takvog stanara nikada nije lako, a jedan Srbin je, zbog svog "problema" na koji je naišao samo par dana nakon što se uselio u stan okarakterisan kao podstanar iz pakla.

Muškarac koji je nedavno iznajmio stan u Beogradu anonimno se obratio ljudima na Reditu objasnivši da ga u stanu muče prozori koji ne dihtuju. Kako je rekao, iako ga je stanodavac zamolio da on sam reši problem ali da će mu novac za to biti uplaćen, Srbin je ipak rešen da se striktno vodi ugovorom, zbog čega mu ovakav pristup, priznaje, ne odgovara.

"Iznajmili smo stan u Beogradu od poznanika i sklopili ugovor koji je overen kod notara. Ugovor je na šest meseci, platili smo prvi mesec i još jednu kiriju dali kao depozit - kako i stoji u ugovoru.

Nakon desetak dana, utvrdili smo da dva prozora ne dihtuju... Spolja se ne vidi, ali kada pogledate sa strane i gurnete prste između sve je jasno. O efektu vile promaja da ne govorimo.

Obavestili smo vlasnika stana, a on nam je rekao da nađemo majstora i da će on refundirati kroz kiriju sve troškove.

Mi smo tražili da on to uradi, jer je po ugovoru obavezan da sanira tu vrstu problema. Međutim, on kako kaže 'ne želi da se bavi majstorima', i insistira da se mi bavimo time. Ne živi u Beogradu i njemu bi bilo previše da dolazi, traži i sedi tu. Pravnik iz firme gde radim mi je pomogao da sastavim nešto formalniji e-mail, gde tražim od njega da otkloni kvar, sa citiranjem članova ugovora gde jasno stoji da je to obaveza stanodavca.

Na to mi on odgovara da je svestan ugovora, ali da on ne želi to da uradi, iako će sve troškove nastale popravkom refundirati. Na kraju mail-a pomalo bezobrazno kaže i da ukoliko je problem da prebijemo dug preko kirije, može na osnovu predračuna uplatiti novac na naš račun... da bi na kraju rekao da ako je to toliki problem, možemo raskinuti ugovor", napisao je on pa upitao ostale korisnike da li postoji način gde on on može 'pritisnuti' da on ipak nađe, organizuje i plati majstore.

"Pravda za stanodavca"

Svojim pitanjem iznervirao je mnoge Srbe koji nikako nisu mogli da shvate zašto pravi probleme tamo gde ih nema. Zbog čega je maksimalno iskritikovan.

"Aman čoveče, uzmi lepo majstore, nek naprave predračun, uplatiće majstorima na račun i gotova priča. Ti praviš najveći problem, ne stanodavac", "Ovo ja zovem stanarima iz pakla", "Au druže, taj lik se ozbiljno zajebao što je tebi izdao stan", "Ovde si ti problem. Čovek je ponudio rešenje a vi ne želite da ga prihvatite", "Iskreno, vi ste problem, čovek je lepo rekao nađite majstora, on će da refundira kroz kiriju, ali neeee, vi ćete sad da terate čoveka da dolazi iz drugog grada, da se cima, užas", "Budite malo fleksibilniji u životu, lakše će vam biti", "Svim silama se trudiš da napraviš problem tamo gde ga nema", "Frende nisi u hotelu i nije ti čovek domar. Saberi se razmaženi kre*enu", "Težak si čovek. Pravda za stanodavca!", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading