čovek vuk
Foto: Printscreen/youtube.com/Vesa channel

Toru Ueda, inženjer iz Tokija, smatra da je oblačenje u vuka odličan način da se oslobodi stresa i uživa, jer mu omogućava da privremeno suspenduje svoj ljudski identitet i doživi život kroz oči divlje životinje.

Kostim, koji je četvoro ljudi pravilo sedam nedelja, bio je rad ljubavi, 32-godišnji Ueda je naručio Zeppet, firmu koja kreira modele i kostime za TV i filmove, da dizajnira jedinstvenu odeću za njega po ceni od tri miliona jena.

Iako je to velika količina novca za odvajanje, Uedi je vredno svakog centa jer mu pruža osećaj nezavisnosti.

„Kada obučem svoj kostim, osećam da više nisam čovek. Oslobođen sam ljudskih odnosa. Sve vrste nevolja, u vezi sa poslom i drugim stvarima – mogu zaboraviti na njih.” Rekao je Ueda.

Imao je tri lična sastanka sa Zepetom, tokom kojih su detaljno razgovarali o odelu, sve do najsitnijih detalja, kao što su uzorak i tekstura vučje dlake. Takođe je poslao kompaniji više fotografija vukova i dopisivali su se mejlom ukupno četrdeset puta.

I na kraju se sve isplatilo Uedi koji je rekao: „Kad se pogledam u ogledalo, vidim vuka, i to je veoma dirljivo. Ja nisam vukodlak – to je neka vrsta čudovišta, a ja nisam čudovište.”

BONUS VIDEO 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading