Anja
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

"Međunarodni putujući par", kako sebe nazivaju Kanađanin Brendon i Nemica Anja u poslednjih sedam godina obišli su preko 50 država širom sveta a prva zemlja u novoj 2024. godini na njihovoj listi bila je Srbija ili kako su oni rekli jedan od skrivenih dragulja Evrope.

Snimajući video direktno iz Beograda, Brendon i Anja priznali su da su ostali pozitivno iznenađeni Srbijom, koja je za njih bila nešto potpuno drugačije. Oduševljeni arhitekturom, šarmom našeg glavnog grada, ukusnom hranom i naravno ljubaznošću Srba, priznali su da jedva čekaju da istraže i druge delove Srbije.

"Tako smo uzbuđeni što smo u Srbiji. Mislim da mnogi ljudi koji putuju u Evropi nemaju ovu zemlju na svojoj listi, međutim mi volimo da istražujemo i one skrivene dragulje. Posetili smo Hrvatsku i Bosnu, tako da je vreme i za Srbiju. I priznajemo da smo posebno uzbuđeni zbog hrane, jer unapred znam da će biti fantastična", rekla je Anja.

Beograd su posetili krajem januara, pa im nije bilo jasno zašto je grad bio i dalje u novogodišnjem duhu sa svim mogućim novogodišnjim tezgama koje nude vino i rakiju... Međutim, to im nije smetalo da žestinu malo probaju.

"Uh, ovo je jako. Žena koja prodaje rekla je da rakija nije jaka, da je nalik čaju, međutim, ovo je baš jako. Znači ovo je srpski čaj haha", rekla je Anja kroz osmeh dok je ispijala toplu rakiju. Isprobavanju rakije se priključio i Kanađanin koji je jačinu ovog srpskog alkohola nešto bolje podneo.

Arhitektura Beograda ih je oduševila

Šetajući se Knez Mihailovom priznali su da ih podseća na istanbulsku glavnu ulicu koja im se takođe svidela isto koliko i beogradska. Iz nje posetili su i Sabornu crkva Svetog Arhangela Mihaila, gde su objasnili da, iako nisu religiozni, ono što uvek posete kada stignu u nepoznatu zemlju jesu crkve ili hramovi, gde ih arhitektura potpuno oduševi - što je bio slučaj i sa našom crkvom.

Posetom Kalemegdana, priznali su da su ostali bez reči.

"Na Kalemegdanu smo, arhitektura ovde je nerealna, pogled je prelep, mi smo oduševljeni! Kad smo kod arhitekture, ona nije samo ovde na tvrđavi takva, već po celom Beogradu - zgrade izgledaju drugačije i to je ono što zaista obožavam u vezi Beograda", rekao je Brendon.

"I dalje ne verujem koliko su Srbi druželjubivi"

Uživajući u ispijanju srpske, domaće kafe u kafiću u centru grada, priznali su ono što mnogi stranci primete kada posete Srbiju.

"Dolazim iz zapadnjačke države, iz Kanade sam, nisam baš rastao čitajući mnogo o Srbiji, odnosno o ovom delu sveta uopšte, ali nakon putovanja po Balkanu, šokiran sam i iznenađen, posebno zbog svega ovoga što vidim u Beogradu.

Na kraju svog snimka, otkrili su da su probali srpska tradicionalna jela, kao i nezaobilazni kajmak, ajvar i sve ono što su mi drugi stranci koji su pre njih posetili Beograd posavetovali.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading