deka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Turčin Ibrahim koji se zbog ljubavi prema Srpkinji preselio u Srbiji i uzeo pravoslavno ime - Ivan, znao je, prepričavaju komšije kako da se poveže i sa svojim komšijama, koristeći jednu sasvim regularnu tehniku zastupljenu kod Srba.

Priča o Ibrahimu ili Ivanu osvanula je na Iks profilu "Hič-hajkers gajd tu galaksi", Srbina koji je radio u firmi odmah pored stana ovog deke Turčina. Kako je napisao, ovog komšiju pamtiće po čuvenoj rečenici "boli glava" koja ja značila samo jedno - momentalni odlazak kod njega u stan i po koja čašica rakije.

"Imali smo, u stanu do firme, komšiju Turčina. Dedica, udovac, zaljubio se i došao u Srbiju. Ibrahim se zvao, dok se nije pokrstio zbog ljubavi i nazvao se Ivan, ali su ga svi zvali Pajo, po prezimenu.

Uđe Pajo povremeno u firmu, upre prstom u tebe i konstatuje: "Boli glava."

Prvi put kad se to meni desilo, mislio sam da je deda odlepio.

- Boli glava.

- Ne, ne boli me.

- Boli glava, dođi.

Uhvati me deda za ruku, izvuče iz firme i povede u svoj stan. Pomislih da deda Turčin diluje neke hašiše ili uvaljuje 'lekovite' čajeve iz postojbine. Međutim..

"Pre ili kasnije, shvatili smo svi"

"Sedi tu, boli glava", kaže opet Pajo i posadi te u stolicu. Vadi flašu sa domaćom šljivovicom i sipa dve čaše.

"Prođe glava, ništa ne boli", kaže on umesto zdravice, i nakrene onu šljivu. Nije mi dugo trebalo da shvatim o kakvim boljkama Pajo govori.

Ibrahim Pajas, Ivan, ili Pajo, samo nije voleo da pije sam. Shvatili smo to svi, pre ili kasnije, pa nas je često bolela glava. Ne znam zašto sam se njega setio danas, ali popiću jednu za njegovu dušu. U raju, ili džennetu, gde god da je", napisao je autor objave.

Zanimljiva priča o strancu u Srbiji privukla je veliku pažnju ljudi koji su se složili da je "dobrota svuda ista!"

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading