novčanik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

S obzirom na nova poskupljenja koja se očekuju od ovog petka, njih je sve više, ali retko ko uspeva da se natera da krene tim putem. Jedna od njih je i Antonija, 53-godišnja Zagrepčanka koja je pre sedam godina, čak i posle 25 godina, ostavila cigarete. 

,,Prvi pokušaj je bio 2012. godine i trajao je samo tri meseca. Drugi put, bilo je to 2015. godine, uspeo sam da izdržim šest meseci. Onda sam 2017. iz trećeg pokušaja uspela'' rekla je ona.

U poslednjih godinu dana pre prestanka, Antonija je pušila oko kutiju i po dnevno, odnosno oko 30 cigareta. Uz to, uspela je da izračuna koliko je novca uštedela na razbijanju zavisnosti - za 2.492 dana bez cigareta Antonija je uštedela 97.450 kuna, odnosno oko 13.000 evra.

novčanik

Foto: Shutterstock

 

Dok su cigarete koje je kupila pre sedam godina bile 23 kune, danas su 4,40, a od sutra će se prodavati po ceni od 4,50 evra.

,,Ovo je novac koji ja nisam bacila u vetar. Potrošila sam ga na nešto drugo. Taj novac niko ne štedi, to su gluposti, ali ja ga bar nisam potrošila na sopstveno trovanje.'' objasnila je ona, piše vecernji.hr. 

,,Ako preguraš tri meseca, što ja prvi put nisam uspela, veće su šanse da preguraš i prvu godinu koja je najteža. Nakon toga postaje lakše. Drugi put dogurala sam do šest meseci, ali me jedna stresna situacija vratila na početak. Treći put nije.'' dodala je.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading