Živka
Foto: Alo/Foto: RINA

Iako je volan teretnjaka dugo bio rezervisan samo za pripadnike muškog pola, danas hrabre žene ruše sve predrasude. Živka Radovanović koja je kamionom prošla pola Evrope, a kad odloži ključeve stiže da bude uzorna supruga i majka četvoro dece, jedna je od tih žena lavica.

- Kamion vozim 23 godine, vozila sam po čitavoj Evropi, a sada poslednju godinu i po u ovoj firmi vozim kamion kipper. Ovo mi je nekako lakši posao, sve ranije što sam vozila bilo je mnogo teže, jer dok sam putovala Evropom, mora da se spava u kamionu. Sada mi je važno da sam u svojoj zemlji, mada, ko zna možda opet budem vozila za Evropu”, rekla je za RINU ova posebna žena.

Španija joj bila najizazovnija za vožnju

Radivši decenijama kao vozač kamiona, Živka je je zavolela svoj posao.

- Naravno, kada čovek godinama radi i usavršava se na jednom poslu koji ga interesuje, on i zavoli, pa tako i ja radim ono što volim. Kolege su me prihvatile, naravno i ja njih poštujem i funkcionišemo kao porodica. U mom iskustvu višegodišnjeg vozača, naravno da je bilo i težih drumova, naime Španija je zemlja koja je negde bila najizazovnija, prvenstveno zbog vrućine”, pojasnila je Živka.

Žena mora da radi posao koji voli

Živka ističe da ne bi trebalo da ima mesta predrasudama, kao i podelama na muške i ženske poslove.

- Ja sam dokaz da ne treba imati predrasude, sve se može stići uz dobru organizaciju, iako sam ja majka četvoro dece, svaka žena treba da radi posao koji voli. Ne treba da se plaši, recimo iz mog iskustva, lakše mi je da vozim kamion, nego auto, pa mislim da ne bi trebalo da ima podela, kaže Živka.

Dakle, u svakom slučaju najvažnije je raditi posao koji volimo, jer ko ima tu privilegiju, taj čitav život odmara.

(RINA)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading