Osuđen ruski oficir
Foto: Printscreen/Printscreen

Slobodan (33) radnik koji je radio kao vozač velike hrvatske prehrambene kompanije u Zagrebu ukrao je, prema optužnici, u novembru i decembru robu iz skladišta, iznoseći iz prostorija preduzeća "složenu neskeniranu robu na utovarnoj rampi".

Reč je o 45 kutija ulja u pakovanju od jednog litra (15 komada po kutiji), četiri kutije krem sira, pakovanje od 100 g (24 komada po kutiji), 2 kutije majoneza, pakovanja od 620 g (6 komada po kutiji) i dve kutije stolnog margarina, pakovanja od 500 g (30 komada po kutiji). Zbog toga, sada tužilaštvo za njega traži uslovnu kaznu.

Kako se izračunalo, vozač je u dva navrata ukrao ukupno 675 litara ulja, 10 kilograma sira, sedam kilograma majoneza i 30 kilograma margarina.

"Dakle, te stvari je uzeo i zadržao za sebe, a reč je o robi u vlasništvu trgovinskog preduzeća, ukupne vrednosti 1.457,19 evra", ističu tužioci.

Slobodan je bio zaposlen kao vozač na lokaciji skladišnog i logističkog odeljenja u Zagrebu, a "prilikom trajanja radnog odnosa uzimao je robu iz skladišta na način da je mladog kolegu nagovorio da prilikom utovara robe stavi dodatnu robu koja neće skenirati".

Osumnjičeni se tokom istrage branio ćutanjem, a njegov kolega je sve priznao. Kaže da mu je 33-godišnjak predložio da neskeniranu robu stavi na paletu i pripremi za utovar te mu je obećao da će mu dati novac nakon što robu proda. Priznaje da je to učinio u dva navrata.

"Nakon popisa je utvrđeno da imamo manjak proizvoda u magacinu. Firmu sam obeštetio za 700 evra, tako da sam ostao u radnom odnosu", priznao je mladi radnik.

Osumnjičenom 33-godišnjaku preti šest meseci uslovnog zatvora i plaćanje odštete firmi u kojoj više ne radi.

Sad ima vlastitu firmu.

(Danica)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading