automobil
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Činjenica je da sportski kupe automobili sa dvoja vrata uopšte nisu pogodni za ljude sa decom jer su nepraktični, ali to uopšte nije problem za samohranu majku. Naime, žena u Džordžiji (SAD) suočava se sa optužbama za nepromišljeno ponašanje i kršenje pravila bezbedne vožnje nakon što je sopstveno dete na autoputu prevezla u gepeku sportskog Dodž Čelendžera otvorenog gepeka.

Neko je to snimio, snimak je ubrzo postao viralan, pa se u potragu uključila i policija koja je ženu pronašla u njenom domu. Policajci su je uhapsili, a nakon pritvora je puštena i čeka datum suđenja, prenosi CNN.

Na kratkom snimku objavljenom na društvenoj mreži Iks vidljivo je da se dete nalazi u otvorenom gepeku automobila zajedno sa mobilnim krevetićem. Uz pomoć sistema kamera "Flok", policija je pronašla vozilo i dodatne snimke na kojima se vidi kako žena zaista vozi sa detetom u gepeku.

Koristili su podatke o registarskim tablicama da identifikuju vlasnicu i uhapsili je 27. februara. Kako se navodi u policijskom izveštaju, ona je 12-godišnje dete stavila u gepek kako bi osigurala kolevku u gepeku.

Neverovatno... Ne čudi što policija nije blagonaklono pogledala na ovaj potez, pa ne čudi ni hapšenje. Sada je član porodice priveo dečaka, ali policija još nije potvrdila da li je tereti za nesavesno ponašanje u smislu prekršaja ili krivičnog dela.

 

 

U slučaju prvog, maksimalna kazna je 12 meseci zatvora i novčana kazna od 1.000 dolara. U slučaju ovog drugog, žena bi mogla dobiti do 20 godina zatvora. Podsećanja radi, policija u SAD ovo može nazvati krivičnim delom kao u slučajevima vožnje u pijanom stanju, vožnje izuzetno velikom brzinom ili upotrebe vatrenog oružja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading