svekrva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Život u porodičnoj zajednici, u većini slučaja bude psihički naporan i težak za sve strane. A jednoj Biljani, zajednica sa mužem i njegovim roditeljima nije donela ništa sem kako kaže, ogromnu nepravdu koju je "gutala u sebi" i tolerisala punih 10 godina.

Biljana (33) iz Hrvatske, majka dvoje dece priznala je da je svekrvi i svekru godinama tolerisala i ono što je trebalo, i ono što je zahtevalo glasni otpor. Međutim, kako je sa suprugom i decom živela u njihovoj kući, trudila se da zatvori oči na svaku nepravdu koju bi joj naneli, što nije izašlo na dobro.

"Suprug i ja mlađi smo par, ja imam 33 godine, a on ima 38. Deset smo godina u braku i imamo dvoje dece. Živimo u kući sa svekrvom i svekrom, ali svako ima svoj sprat i potpuno odvojene stanove. Moj suprug radi, nismo zavisni od njih ali opet, njegovi nam stalno nameću svoju volju", priča Biljana.

Objasnila je da u deset godina, koliko je u toj kući, nije osetila puno ljubavi i poštovanja od strane suprugovih roditelja.

"Sa svekrvom i svekrom veći deo vremena nismo bili u dobrim odnosima. Problem leži u tome što se u sve mešaju i smatraju da ih za sve moramo pitati, a onda i uvažiti njihovo mišljenje", objasnila je ona srž porodičnih problema koji ne jenjavaju, a onda dodala:

"Na primer, kad želimo nešto da kupimo uvek nas odvraćaju od toga i uvek im je to skupo i govore nam da sigurno postoji nešto jeftinije od toga. Kad bi se moj suprug, njihov sin, posvađao s njima, uvek za to krive mene i govore da sam ga ja nagovorila. Ja sam ih uvek poštovala zbog supruga i nisam im na sve to odgovarala. Uvek sam ćutala, a ćutim čak i sad kad smatram da je kap prelila čašu".

"Svekar je prevršio svaku meru"

Potom je objasnila da je svekar pozvao njenu majku da se sastanu u gradu na kafi.

"Moju majku je tada nezamislivo izvređao, spominjao joj je neke zapise i krivio je da se meša u naš život. Izgovarao joj je kojekakve vulgarne reči", piše ova ljutita i povređena snaja za portal "Moje vrijeme"

To za šta je okrivio njenu majku, tvrdi sa sigurnošću, nije istina.

"To što je svekar napravio i izgovorio me jako povredilo i sada više ne želim da mi on i svekrva dolaze u kuću. Nepravedni su jer kad god bi bila neka porodična okupljanja ili izleti uvek su zvali druge, nikad se moje majke nisu setili. Ja sam u svemu njih stavljala na prvo mesto, isključivo zbog mira i sloge u kući. Na kraju su mi ovako vratili", objašnjava.

"Dalje od mog praga"

Planirali su neko vreme da se čak i odsele iz kuće, međutim uložili su puno novaca u uređenje svog stana na spratu kuće.

"Teško je sada sve to tek tako ostaviti. S druge strane ja sam takva da s onima koji mi žele zlo ne mogu i dalje u miru piti kafu. Pre četiri godine lečila sam rak, bila sam jako bolesna i sada sam Bogu hvala ozdravila. Ne želim se opet razboleti zbog sekiracije, to je ono što na čoveka navlači bolest, a na mene posebno jer sam osetljiva. Samo ću još reći, neka su i svekrva i svekar živi i zdravi, ali što dalje od mog praga", zaključila je Biljana.

(Moje Vrijeme)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading