krštenje u crkvi
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Kako se se pravilno prekrstiti pred ikonom?

Andrea Kereš, veroučiteljka koja ima istoimeni profil na Instagramu, približava narodu kako bi valjalo da se ponaša kad uđe u verski objekat. Tako je snimila i video upravo na pomenutu temu i dala odgovor na pitanje.

,,Nije greška i ako se prekrstite samo jednom, ili tri puta, bez ovih metanija (poklona). Kada je sa malim metanijama, onda to izgleda ovako.'' napisala je Andrea, koja je završila Pravoslavno-bogoslovski fakultet u Beogradu.

Ona je odlučila da u novembru 2021. godine napravi profil na pomenutoj društvenoj mreži, a cilj joj je bio kako je rekla ranije za portal "Priče s dušom" da, između ostalog, pratioce nauči da i u našoj crkvi postoji ispovest, a ne samo na filmovima.

Objasnila je da je znala da će se ljudima dopasti taj "savremeniji" pristup teološkim temama i dodala da patrijarh Porfirije, njen profesor sa fakulteta, na divan i inspirativan način uspeva da pokaže da je crkva savremena, odnosno svevremena, piše kurir.rs

,,Imamo brojne misionare poput oca Predraga Popovića, Arsenija Jovanovića, i mnoge druge, ali mi je ideja bila da jedna obična devojka može da potvrdi i pokaže da nije nemoguće u isto vreme biti i crkven i savremen."  dodala je Andrea.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading