polcija
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/b

Igor (33) uhapšen je nakon što je vozio pijan. Nakon izricanja kazne, sad se žali da su ga policajci "namerno pratili" jer su videli da je popio dve rakije.

Prema presudi, Igor je 24. decembra oko 1.30 sati ujutro u Sesvetama u Hrvatskoj “upravljao ličnim vozilom duž Bjelovarske ulice, iako je u organizmu imao koncentraciju alkohola u promeru od 1,74 promila, što je utvrđeno alkometrom Dräger”.

Vozač se branio kako je te noći bio u teškom psihičkom stanju zbog bračne situacije, pa je na sam Badnjak otišao do prijatelja koji radi u zalogaonici.

“Ispred zalagaonice sam popio dve rakije, tamo su bili prisutni i policajci. Videli su da sam pio rakiju i nakon što sam seo u auto i krenuo kući, oni su krenuli za mnom i brzo me zaustavili. Tada su me alkotestirali i naduvao sam 1,74 promila.

Tvrdi da nije bio pijan

Ali, moram vam reći da nisam bio pijan. Takva je koncentracija utvrđena jer sam par minuta pre vožnje popio te dve rakije. Tada su me zadržali u stanici i drugo jutro pustili kući”, naglasio je Igor.

Sudija ga je proglasila krivim i kaznila sa 800 evra i 30 evra troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 40 evra jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Dobio je i jednomesečnu zabranu upravljanja.

(Danica.hr)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading