Štednja
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Ako ste ovih dana naišli na hešteg loud budgeting, onda ste sigurno shvatili da se radi o novom načinu štednje koji je zaludeo internet. Reč je o trendu koji kruži TikTokom, a koji u prevodu znači "glasno budžetiranje". Cilj je da se uštedi što više novca jer su cene drastično skočile.

Jedan influenser odličio je da detaljnije objasni ovaj koncept. "Ako poznajete bogate ljude, znate da oni mrze da troše novac. Loud budgeting je kao unošenje slatkiša u bioskop - osećate se kao da ste se izvukli sa nečim, osećate se kao da ste u avanturi", ispričao je Lukas Batl i istakao da je trik u menjanju načina razmišljanja o trošenju. "Dakle, umesto da kažete 'Nemam pare', recite 'Ne želim da trošim'".

"Ako vam prijatelj pošalje poruku: 'Hoćeš da popijemo piće?', vi mu odgovorite: 'Ne želim da trošim novac u restoranu, dolazim kod tebe da te tri sata slušam kako pričaš o bivšem'. Zauzmimo stav. Takođe, dok se luksuz odnosi na idealizovanje slavnih osoba, glasno planiranje budžera odnosi se na obične ljude - dodao je. Snimak je brzo postao viralan, a reakcije su pozitivne.

"Moji roditelji su baš ovakvi. Nikada nisam mislio da imamo novca dok sam odrastao, a onda sam shvatio da su kupili svoju kuću gotovinom, otišli u penziju u ranim 50-ima, kupili čamac, skijali", "Neko je rekao da je trošenje novca u 2024. bolesno i ja se držim toga", "Plaćam puno da imam kuću. Dakle, tamo ću i biti", "Ovo je moj princip već godinama. Zaradim pola miliona godišnje i muka mi je kad vidim cene u restoranima", neki su od komentara.

(Mondo)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading