Poreklo
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Žena po imenu Viktorija (39) nikada nije razumela kako je toliko drugačija od svog oca i izgledom i temperamentom. Iako se najpre šalila sa njim da je sigurno poštareva ćerka, njena šala na kraju nije bila nimalo smešna. Ono što je otkrila o svom životu ali i životu njenog bivšeg momka zauvek ju je promenilo.

Viktorija Hil, licencirana klinička socijalna radnica iz predgrađa Konektikata u Americi je, zabrinuta zbog nasleđene bolesti koji niko u porodici nije imao, pre nekoliko godina uradila DNK testiranje. Ono što je trebalo da bude rutinska stvar preko koje će saznati nešto više o sebi pretvorilo se u šokantno otkriće. Ne samo da otac sa kojim je odrasla nije njen biološki otac, već da umesto jednog brata ima 22 braće i sestara, a sa jednim je čak bila i u ljubavnoj vezi!

Ono što je možda najjezivije od svega, jeste bilo saznanje ko je njen otac - lekar kod kog je njena majka išla zbog problema s neplodnošću. Doktor Burton Koldvel je njenoj majci pomogao da zatrudni koristeći doniranu spermu, odnosno koristio je sopstvenu spermu, navodno bez njenog pristanka.

"Ti si mi polusestra"

Nakon ovog otkrića usledio je i sledeći šok. 39-godišnjakinja je saznala da je nesvesno izlazila sa svojim polubratom u srednjoj školi, za koga se zamalo nije udala!

"Ti si mi polusestra!", glasila je poruka.

"Bila sam traumatizovana ovim. Sada gledam ljudi koji misle o meni: "Pa, ona bi mogla da bude moja sestra". Bukvalno bi svako sa svakim mogao da bude brat i sestra", rekla je ona.

Doktor Koldvel je navodno odgovoran za najmanje 22 dece koja nisu, a neki još uvek nemaju pojma o svom pravom poreklu.

"Ovo je bio prvi put da smo imali potvrđen slučaj da se neko zaista zabavlja, da je neko bio intiman sa nekim ko im je bio polubrat i sestra", rekla je za CNN Džodi Madeira, profesor prava na Univerzitetu Indijana i stručnjak za prevaru u vezi sa plodnošću, prenosi Njujork Post.

Jedna ćerka želi doktora da izvede pred sud

Zakoni protiv prevare u vezi sa plodnošću su malobrojni u SAD.

Nedostatak pravne osnove bio je prepreka za Dženin Person, još jedno od Koldvelove biološke dece, koja trenutno pokušava da ga izvede pred sud.

"Ovo ne bi trebao da bude Divlji zapad gde lekari mogu jednostavno da rade šta god žele“, rekla je ona.

Pirsonova - koja je 2022. godine saznala da ima toliko braće i sestara takođe je opisala kako je navela "bolesno" ponašanje svog biološkog oca.

"Nije se ni na koji način izvinio, čak je rekao da nikada nije pomišljao da bi mogao da ima toliko dece ili da će to imati bilo kakav uticaj na nas", zaključila je ona.

(Njujork post)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading