loto
Foto: Shutterstock

Džon Čiks je uplatio tiket Paubol lutrije i dva dana nakon što su brojevi izvučeni, video je na stranici da su izvučeni tačni brojevi koje je on izabrao. Nakon što je Pauerbol rekao da je sajt greškom prikazao njegove brojeve i da nije osvojio 340 miliona dolara, Čiks je odlučio da tuži lutriju, piše The Guardian.

Čiks je kupio svoju kartu u Vašingtonu dan pre izvlačenja i zaokružio brojeve koji su predstavljali kombinaciju porodičnih rođendana i drugih brojeva od ličnog značaja. Nije gledao emisiju crteža, ali je dva dana kasnije na sajtu video da su brojevi koje je zaokružio izvučeni.

- Malo sam se uzbudio, ali nisam vikao i vrištao. Pozvao sam prijatelja koji mi je rekao da fotografišem brojeve, što sam i uradio. Onda sam otišao da spavam, rekao je Džon. Sledećeg dana se uputio u lutriju da pokupi svoj dobitak. Cheeksov zahtev za plaćanje je odbijen jer sistem nije mogao da potvrdi da je tiket dobitni. Jedan od zaposlenih mu je rekao da tiket nije dobitni tiket i da ga samo baci u kantu za smeće i pokazao ga prema kanti za smeće. Umesto da je baci u smeće, Čiks je stavio kartu u sef, pozvao advokata i tužio Pauerbol.

Menadžer projekta Taoti Brittani Bailei rekla je sudu da je 6. januara tim za osiguranje kvaliteta sprovodio testiranje koje je uključivalo promenu vremenskih zona sa koordinisanog vremena na istočno standardno vreme.

U 12 sati i 9 minuta, rezultati testa su slučajno objavljeni na sajtu. S obzirom na to da je izvlačenje održano 7. januara, brojevi objavljeni dan ranije nikako nisu mogli biti oni potrebni za osvajanje džekpota.

Dan kasnije netačni brojevi su bili pored stvarnih izvučenih u emisiji, a greška je uočena 9. januara kada je uklonjena.

Uprkos tvrdnjama voditelja, Čiksov advokat Ričard Evans rekao je da postoji presedan za takvu situaciju.

Prošlog novembra, lutrija Ajove objavila je pogrešne Poverball brojeve, ali ljudi koji su osporavali brojeve mogli su da zadrže svoje nagrade, koje su se kretale od 4 do 200 dolara. Pauerbol se igra u 45 država, a karta košta dva dolara. Igrači mogu sami da biraju brojeve ili da izaberu da kompjuter to uradi umesto njih. Šanse za pobedu su neverovatno male, jedan prema 292,2 miliona.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading