novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postoje neke aktivnosti bogataša za koje obični ljudi nisu svesni da uopšte postoje. Buzz Feed je pitao svoje čitaoce da im otkriju ponešto o ovoj temi i priče su jako sočne - bićete fascinirani. Evo nekih od najzanimljivijih odgovora:

Avio-taksi, kućne usluge...

"Jednom sam imao bogatu drugaricu iz razreda koja je tokom školskog dana odletela u Hong Kong samo zato što je htela da jede dim sum."

"Kućne usluge. Moja mama je bogata i ima svoju manikirku koja dolazi kod nje jednom nedeljno da joj uredi nokte i napravi pedikir. Njen lični trener dolazi tri puta nedeljno i trenira je u njenoj kućnoj teretani."

"Kolekcionarski predmeti. Razmislite o antikvitetima, retkim knjigama i umetnosti. Fosilima takođe. Ne kao ulaganju, samo skupljanju iz zabave jer je to nešto što vole... Naročito stvari oko kojih je potrebna posebna briga."

"Bila sam učiteljica u jednoj privatnoj školi u Istanbulu. Imala sam razne vrste roditelja: influensere, mogule za nekretnine, investitore, glumice, pa čak i mafijaške porodice. Jedna mama je jednom rekla da će vozač pokupiti njenu čerkicu (4) jer ona ide s prijateljicama na ručak u Milano."

Kotiljon, portreti...

"Možda ne toliko hobi, ne znam ni kako bih to nazvao, ali kad god sam u društvu porodice muža svoje sestre (za rođendan ili porodični događaj) tokom sezone trka, oni će upaliti TV da gledaju trke i stajaće tamo s upaljenim aplikacijama za klađenje i kladiti se ceo dan."

"'Kotiljon', ili jednostavnije rečeno - vrsta bala, je u SAD uobičajena aktivnost za mlade tinejdžere više klase. To je u suštini vannastavni kurs bontona i baleta u plesnoj dvorani za srednjoškolce koji se završava plesom uz večeru gde mogu da pokažu šta su naučili."

"Bogataši ne kupuju šampon jer stalno idu kod frizera."

"Prijatelj mog oca je bogat tip. Ima komšiju koji je takođe bogataš. Ovaj komšija je opsednut jednom vrstom automobila. U svetu su napravljena samo četiri. Već ih je kupio tri, a sada mu je misija da kupi četvrti i poslednji."

"Pravi bogataši imaju svoje slike u kući. Ne moderne vrste slika gde kompjuter sortira fotografiju i na nju primenjuje akrilni filter. Ne, oni imaju portrete za koje su sedeli dok je pravi umetnik nanosio boju na platno."

(Index.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading