OVAJ ZADATAK NAMENJEN DECI MOŽE DA REŠI  SAMO JEDAN PROCENAT ODRASLIH Proverite da li ste vi među njima
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Pitanje zahteva od osobe da „popuni brojeve koji nedostaju“ u polju za brojeve, razvrstavajući 27 na „desetice“ i „jedinice“, pre nego što odgovori na pitanje koliko „jedinica“ ima ukupno.

Mnogi će možda prihvatiti logičan pristup da ga podele na dve desetice (za 20) i sedam jedinica (za sedam), ali je učenica po imenu Samers na svoj odgovor dobila veliko ''ne'' od svog učitelja, na zaprepašćenje njene majke, Tiše Sanders. 


Pored samog matematičkog zadatka, gospođa Sanders je napisala belešku ispod pitanja i rekla: „Zdravo! Samo sam htela da pitam kako je Samer pogrešila zadatak broj 3? Njen otac i ja smo proveravali njeno rešenje i želeli smo da budemo sigurni da smo na pravom putu.”

Učitelj je odgovorio: „Zdravo, ovo je nova matematika koju predajemo. To je 27 … 27 jedinica. Suština je da ona zna da je imati dve desetice i sedam jedinica isto što i 27 jedinica.''

A gospođa Sanders nije bila jedina koja je bila zbunjena ovim objašnjenjem, jer jedan komentar glasi: „Do đavola?“

„To je veoma glupo“, rekao je drugi. Treći je pitao: „Ali ako imaju kutiju koja označava „desetice“ i „jedinice“, onda traže samo „jedinice“, kako je u celom svetu ova matematika, matematika?“ Čini se da čak i nastavnici preziru koncept ’nove matematike‘, uz komentare: „A ja mrzim da je predajem! Samo sam zbunjen isto koliko i roditelji."

BONUS VIDEO


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading