google
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

"Guglom ću te, Guglom ćeš me", mogla bi glasiti rečenica koja najbolje opisuje zanimljivo istraživanje objavljeno na platformi Iks. Reč je o mapi sa ilustracijom koja zemlja u regionu najčešće pretražuje na internetu Srbiju, a koga pak mi najviše pretražujemo.

Iako ova mapa prikazuje mnogo više, ono što najviše zapada za oko jeste upravo kako zemlje regiona pokazuje svoja interesovanja na internetu. Važno je napomenuti da se podaci ne odnose na to koliko svako pretražuje pojmove unutar svoje zemlje.

Prema ovoj mapi, Srbija se najviše pretražuje u Crnoj Gori i Makedoniji. Mapa pokazuje i da Srbi najviše guglaju o Kosovu, koje se prema kreatorima mape vodi kao nezavisna država u Evropi, dok se na Kosovu najviše gugla o Albaniji.

Kada je u pitanju region, Hrvati najviše guglaju o Nemcima, dok Slovenci i Bosanci vole da guglaju o Hrvatima.

Najveći deo ostatka Evrope je uglavnom opsednut Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom ili Rusijom.

Od većih država u Evropi, o Francuskoj se najviše gugla u Italiji i Španiji, Turci i Grci su opsednuti Nemačkom, kao i Mađari, Austrijanci, Poljaci i Rumuni.

SAD su glavna tema u Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj, dok su Rusi tema pretraživanja na Guglu u Ukrajini, Češkoj i Slovačkoj.

(Blic, B92)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading