Blizanci
Foto: Alo/insta

Ekscentrični blizanci Igor i Griška Bogdanov preminuli su pre nešto više od godinu dana u Francuskoj, u razmaku od šest dana.

Imali su 72 godine, a njihove životne priče prepune su više nego nesvakidašnjim detaljima.

Ovo su najgore plastične operacije ikada

"Otišao je u miru i okružen ljubavlju, otišao je u svetlo ovog ponedeljka", navela je porodica u saopštenju nakon Igorove smrti. Najbliža porodica nije želela da komentariše uzroke smrti, ali su rođaci nagovestili da su braća izgubila bitku sa korona virusom (Griška je nekoliko dana bio u komi).

Blizanci su rođeni 1949. u Francuskoj, preminuli su u glavnom gradu ove zemlje. Igor je rođen 40 minuta pre Griške. Njihova majka bila je poljskog i češko porekla, a otac je bio iz Rusije i radio je kao poljoprivredni radnik, a zatim kao slikar. Nisu imali kontakt sa očevom porodicom, odgajila ih ja baka po majčinoj liniji koja je imala titulu grofice. Odrasli su u njenom zamku na jugu Francuske.

Proslavili su se u emisiji o naučnoj fantastici Temps X koja se emitovala od 1979. do 1989. a onda su 2002. pokrenuli emisiju "Rayons X" na kanalu "France 2". Dve godine kasnije radili su na dvočasovnom programu o svemiru.

Griška je doktorirao matematiku na Univerzitetu u Burgundiji, a njegov brat je na istoj obrazovnoj instituciji stekao doktorat iz teorijske fizike, doktorate su odbranili sa najnižim ocenama. Njihov rad je osporavan i izazivao je brojne kontroverze, a pod znakom pitanja su se dovodile njihove diplome, o čemu se pisalo u New Scientist.

Bili su prepoznatljivi i po svom nesvakidašnjem izgledu. Negirali su da su se podvrgli plastičnim operacijama, ali njihove slike "od ranije" ukazuju na drugačije zaključke. Slike braće iz mladosti prate komentari da su nekada bili simbol muške lepote. Ostaće upamćeno da su tvrdili da su "vanzemaljci".

Pre 18 godina su na privatnom univerzitetu Megatrend u Beogradu proglašeni za šefove Odseka za kosmologiju, gde su osnovali laboratoriju.

Igor je ostavio iza sebe šestoro dece iz dva braka. Pogledajte još jednu fotografiju iz njihovih mlađih dana, slika je zabeležeanne 1982. u Francuskoj.

(Blic Žena)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading