Kosa
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Jedno dete se umalo ugušilo majčinom kosom, a ona sada upozorava sve roditelje da obrate pažnju.

Na jednoj Instagram stranici, pojavilo se upozorenje majke, koja je umalo izgubila svoje jednogodišnje dete, nakon što mu se obmotala njena kosa oko vrata.

Dečak je u toku noći uskočio u krevet kod svojih roditelja i zaspao na njenoj kosi, u sredini između njih, kada su mu se obmotali pramenovi kose njegove majke oko vrata, tzv. sindrom podvezane kose. U pitanju je relativno retko stanje koje se dešava najčešće sa bebama i malom decom, a rizik se povećava kada mame pate od gubitka kose nakon porođaja.

- Moj partner se probudio u četiri ujutro i zatekao moju kosu čvrsto omotanu oko vrata mog sina, zbog čega je dete već počelo da gubi svest - napisala je ona i dodala:

- Partner je tada počeo da mi čupa kosu, pokušavajući da oslobodi našeg sina.

Dok su roditelji mahnito pokušavali da izvuku dečaka iz zamršene "ogrlice" od kose, stvari su se pogoršale:

- Dečak je prestao da diše, a mi smo zaista mislili da je zauvek otišao - priseća se majka.

Na sreću, u narednih nekoliko trenutaka, mališan je oslobođen, a roditelji su ga hitno prevezli u bolnicu. Na vratu je imao urezane duboke tragove davljenja, gde mu je dlaka upala u kožu, a lice mu je bilo prekriveno ispucalim krvnim sudovima, koji su mu iskočili dok je teško disao.

- Lekari su nam rekli da je bio veoma blizu smrti i da smo veoma srećni što je još ovde sa nama - objasnila je mama koja je podelila ovu priču u nadi da će i kod drugi roditelja male dece razviti svest od rizika povezanih sa dugom kosom i spavanjem u krevetu sa decom.

- Ovo je bio najstrašniji trenutak u mom životu, i to nije nešto na šta sam ikada bila upozorena, niti sam ikad pomislila da može da se dogodi.

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading