LJILJA OPLELA PO BIVŠOJ RADNICI "Ja je zaposlila, a ona daje otkaz"
Shutterstock

Jedna žena iz Srbije nedavno je postala meta kritika na internetu, kada je, kao poslodavac, priznala da je ljuta na samohranu majku (30) koja je dala otkaz posle tri meseca provedenih na poslu i to kako kaže, "jer nije navikla da radi".

Ljilja je na društvenoj mreži "X", napisala je da joj je, navodno samo par nedelja nakon produžetka ugovora jedna radnica dala otkaz. Ono što ju je u celoj priči najviše iznerviralo jeste činjenica da je samohranu majku naučila zanatom a na kraju od nje nije dobila ništa. Priznavši da za takve slučajeve u budućnosti neće imati empatije, Srbi su je oštro iskritikovali.

"Zaposlim ženu (30). Samohrana majka. Nije nikad radila. Pružim priliku. Administracija. Može ona to. Za tri meseca nauči ceo proces. Produžim ugovor, ali dve nedelje kasnije da otkaz. Nije naučila da bude ceo dan van kuće. Lepo bilo dok je muž izdržavao. Od tada bez empatije.

A da, muž preduzetnik, našao mlađu. Izdržava je svekrva, zbog dece naravno. Ima 30 godina i nikad nije radila. Prihvatite da naučite nekog poslu, uložite tri meseca obuke u to i taj neko neće da radi. Šta nije jasno?", napisala je ona pa dodala da je bilo bolje da je umesto nje zaposlila nekog sa radnim iskustvom i znanjem.

"Je l' to radnik ne sme da da otkaz?"

Iako je gospođa Ljilja svoju objavu sa X društvene mreže nakon kritika obrisala, kritike su se ipak nastavile a njena objava završila je i na drugim društvenim mrežama - poput Redita.

"Gospođa je valjda htela nagradu neku jer je zaposlila nekog bez iskustva, sad je uvređena što je ta zaposlena ispala nezahvalna, pa misli da je u redu da deli bračno, porodično i finansijsko stanje bivše zaposlene", "Kuka po mreži na radnike, dobra dušica", " Pazi izjavu 'bez empatije'. Krstim se ceo dan... Bože spasi me ovakvih", "Zašto je zaposliti nekog empatija, bila vam je potrebna radnica", "Pa? Je l' to radnik ne sme da da otkaz? Niste je zaposlili samo za njenu korist, mnogo više za vašu", "Kakvo zlo od žene još iznosi gomilu informacija, verovatno izmišljenih", pisali su oni sa "X" društvene mreže.

Međutim, bilo je i onih koji su stali na stranu poslodavca, te nisu pojurili da je iskritikuju.

"Fali ovde mnogo detalja da bi se dao finalni sud iskreno", "Zašto samo bacate zlobu, žena jeste preterala ali se iz svega može zaključiti da je mogla da zaposli koga je htela, a izašla samohranoj majci u susret, bez prakse", glasili su njihovi komentari.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading