BACITE SE NA ČIŠĆENJE SNEGA Trik sa lopatom učiniće posao lakšim nego ikad
Alo

Čišćenje snega jedna je od najomraženijih aktivnosti u zimskom periodu, a posebno iritiraju zalepljene naslage snega na lopati. Postoji trik da sprečite da se sneg zalepi za vašu lopatu i veoma je jednostavan.

Poprskajte prednju i zadnju stranu lopate jestivim uljem - sneg će samo skliznuti sa nje.

Još nekoliko korisnih saveta koji će olakšati čišćenje snega:

1. Kada razmišljate o posipanju puta kako biste sprečili njegovo smrzavanje, imajte na umu da se kamena so ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprineti mrvljenju površine.

2. Izaberite plastičnu lopatu za sneg na cigli i pločicama jer ih metalna sečiva mogu oštetiti. Takođe, držite lopatu pola centimetra od zemlje dok čistite sneg kako ne biste oštetili površinu puta ili dvorišta.

3. Prilikom čišćenja snega držite lopatu bliže telu – biće vam lakše, a smanjićete i pritisak, a samim tim i rizik od povrede ruku, ramena ili leđa.

Takođe, sneg je lakše očistiti bacanjem u stranu nego guranjem rastuće gomile ispred sebe, piše Krstarica. I još jedan koristan savet, pre nego što očistite dvorište i prilaz od snega, očistite automobil kako kasnije ne biste prekrili snegom ono što ste već očistili.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading