deca
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Danima se vodi polemika oko snimka koji je nedavno postavljen na društvenim mrežama. Na njemu učenici trećeg razreda jedne beogradske osnovne škole 1981. odgovaraju na pitanja o batinama.

Da su nekim čudom današnji devetogodišnjaci završili na ovom odeljenju, verovatno bi bili šokirani tadašnjom percepcijom vršnjaka koji se smeškaju i govore da ih „jednom, dva puta dnevno“ tuku „pojasom“. , kutlaču, šta god da dobiju“. „Zaslužio sam ih“, kaže jedan dečak, dok drugi na pitanje da li su batine neophodne, kaže da. Jesu, jer kada deca nešto ne razumeju, onda im se zatrese mozak i sve razumeju“, kaže ovaj mališan.

@krozistoriju Ученици трећег разреда основне школе у Београду говоре о батинама као дисциплинској мери, 1981. година. #history #historymems #istorija #slike #slika #informacije #zanimljivo #nauci #saznaj #znanje #obrazovanje #kultura #stih #krozistoriju ♬ original sound - Кроз историју

Komentari ispod videa su očekivano podeljeni. I dok jedni podržavaju ovaj oblik disciplinovanja dece, drugi izražavaju užas. „Studije su jasne na ovu temu. To što smo naglo prešli sa autoritarnog na potpuno nezainteresovano roditeljstvo nema nikakve veze sa činjenicom da je nasilje nad decom od strane njihovih staratelja totalno destruktivno po njihovu psihu, dobrobit i dalji rast i razvoj. Apsolutno svi koji su ovo pretrpeli su na neki način oštećeni“, istakao je jedan od hiljada komentara.

Drugi tvrdi da:"Jedino je tužno što današnja mala razmažena goveda tuku svoje roditelje", "Nije ni čudo što smo danas takvi kakvi jesmo, sa ovakvim razmišljanjem da je u redu redovno tući decu". Korisnik Tvitera iz Nemačke setio se svog iskustva: "Najglasnije sam vrištao kada je u pitanju pojas ali samo zato što me nije bolelo! Jao, jao i hoćeš li to ponoviti, ne tata, nikad više neću".

.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading