grejanje
Foto: Profimedia/Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Zbog hladnijeg vremena i sve većih računa za struju, najvažnije je da smislite kako da u zimskom periodu zagrejete svoj dom. Možete potrošiti mnogo struje da ga zagrejete, ali vaš novac se gubi ako hladnoća prolazi kroz prazan prostor ispod prozora i vrata.

Ali postoji jeftino rešenje koje će vam pomoći da zadržite toplotu u vašem domu.

Šta održava dom toplim

Ova praktična stvar je veoma popularna i mnogi je već imaju u svom domu.

Reč je o stiroporskoj „cevi” koju možete kupiti po veoma pristupačnim cenama u bolje snabdevenim prodavnicama gvožđara. Rezultat koji se postiže njegovom upotrebom potpuno će vas zadiviti. To je zapravo jedan od najboljih načina da uštedite toplotu i brinete o vašim računima za struju.

Ova "cev" je isečena po sredini i dovoljno je samo da je postavite ispod vaših prozora i vrata. Hladnoća više neće ući u vaš dom. Proširite prorez i povucite donju stranu svih prozora i vrata. Elastični stiropor će se prilagoditi svim oblicima, a vaš dom će zadržati toplinu. 

Postoji još jedan jednostavan trik 

Sve što treba da uradite je da zalepite samolepljivu penastu traku na okvir prozora (ili zamolite lokalnog majstora da uradi posao). Sve dobro zatvorite Ovaj deo može izgledati previše očigledan, ali je i zato lako prevideti. Ostavljanje otvorenih vrata je brz način da toplota pobegne iz sobe, a to znači da je veća verovatnoća da ćete uveče uključiti centralno grejanje. Jednostavno zatvaranje vrata će vam pomoći da vaš dom bude topao zimi. I naravno, isto važi i za prozore, prenosi Ideal Home.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading