Duhovi u kući: Prepoznati ih možete i po čudnom mirisu
Foto: Printscreen/Tviter

Da li ste se ikada probudili uz miris kuvanog doručka, a u kuhinji nema nikoga; ili ste osetili jak miris kolonjske vode ili parfema u vazduhu kada ste bili sami u kući; mirisali ste cveće, ali nemate biljke u kući; ili možda miris mokrog životinjskog krzna, sličan onom posle kupanja, kada više nema životinja u stanu – ako jeste, možda ste imali paranormalni susret; a da nije ni shvatio da se to dogodilo.

Fantomski mirisi su dobro poznata komponenta u oblasti istraživanja paranormalnog, a kao dokaz su podjednako važni kao i audio snimci, snimci kamera, pokreti senki i priviđenja. Iako i dalje lično iskustvo, ti mirisi ponekad pričaju priču, stavljajući vremenski pečat na život koji se nekada živio.

Neobjašnjivi mirisi iz prijavljenih iskustava uključivali su kuvanje hrane, pečenje hleba, duvan (cigarete, cigare i lule), bivša oštećenja od požara, kolonjsku vodu, parfem, dezodorans, lak za kosu, mirise tela, a povremeno i miris pokvarenog mesa. Smatra se da kuća ili zgrada bukvalno mogu da apsorbuju ove mirise iz prošlosti i da ih povremeno reprodukuju u kratkim naletima.

Iako će mnogi reći da nema ničeg paranormalnog i da je sve slučajno, možda... ali ovi mirisi kao da su uvek povezani sa nekadašnjim stanovnikom i njegovom šetnjom kroz život. Možda su postali neka vrsta vizit karte.

Lauru je jednom u ranim jutarnjim satima probudio neodoljiv miris onoga što ona opisuje kao 'bakin' parfem. Miris je dolazio sa njene strane kreveta i bio je toliko jak da joj je skoro pozlilo. A onda je, isto tako brzo, nestalo. To nije bio miris nijednog parfema koji koristi. Probudila je muža, a kasnije su od komšija saznali da je prva vlasnica kuće bila starija žena. 

Laurin muž ima slična iskustva. Njegov otac je umro 1987. na kauču ispred kamina u njihovoj dugogodišnjoj vikendici. Ta kuća je bila velika ljubav mog oca i godinama ju je pedantno uređivao. Otac je imao veoma poseban miris, a posle njegove smrti taj miris bi se javljao mesecima, a onda isto tako iznenada nestajao. Posle nekog vremena počeo je da sumnja da duh njegovog pokojnog oca ne želi da napusti vikendicu, piše ss-times.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading