koža leoparda
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Čitava koža leoparda, sve sa glavom našla se na sajtu "Kupujemprodajem" po ceni od 1.000 evra. Udruženja za zaštitu životinja odmah su reagovala i prijavila muškarca policiji, a građani su ostali šokirani.

Oglas je prvo objavilo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i navelo da je ovo još jedan veliki udarac u jeku slučajeva krijumčarenja životinja, poput male lavice Kiki, koja je nedavno preminula u Zoo vrtu na Paliću nakon što je pronađena iznemogla na putu u Subotici.

I dok cela Srbija bruji o krijumčarenju divljih vrsta zbog smrti mladunčeta lava Kiki, dok mediji svakodnevno izveštavaju o ovom gorućem problemu i dok telefoni naše kancelarije ne prestaju da zvone, izvesna muška osoba iz Zemuna, bez trunke stida i obzira, javno nudi na prodaju čitavu kožu leoparda po ceni od 1000 evra - napisali su oni.

Kako su naveli, za samo četiri meseca ovo je treći put da se koža leoparda pojavljuje na sajtovima za oglašavanje u Srbiji.

- Za prethodna četiri meseca, ovo je treća koža leoparda, vrste međunarodno zaštićene CITES konvencijom, koja se pojavljuje na domaćim internet oglasnicima. U pogledu zakona, nebitno je da li je životinja živa ili je u Srbiju prokrijumčaren neki njen deo ili derivat - glava, koža, kandže ili bunda.

Početkom 2024. godine, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objaviće izveštaj o pronađenim internet oglasima u kojima su predmet trgovine bile zaštićene, strogo zaštićene i međunarodno zaštićene divlje vrste životinja. Među njima, pored velikog broja divljih ptica, naći će se i krokodili, velike mačke, hijene, zebre, kenguri, morske kornjače i mnoge druge egzotične vrste - napisali su u objavi.

Oni su naveli da je vreme da se ovakvim slučajevima stane na put, ali i da se za one koji prekrše zakon odredi maksimalna moguća kazna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading