ŽIVOT JOJ POSTAO NOĆNA MORA Morala je da promeni ime jer su zbog nje stalno zvonili telefoni
Foto: piaxbay

Devojka u Škotskoj morala je da promeni ime jer su se telefoni u njenoj blizini stalno prekidali. ATV Bavi se fitnesom, a ime je dobila po staronordijskoj reči za „lepu ženu koja te vodi do pobede“.

Međutim, Siri Prajs je nedavno morala da promeni to ime, pa se sada zove Siz. Već vam je jasno u čemu je bio problem – zvao se isto kao i virtuelni asistent koji Apple postavlja na svoje uređaje (Siri – Interpretacija govora i prepoznavanje govora).

Svaki put kada bi se neko ovoj devojci obratio sa „hej Siri“, aktivirao bi se glasovni asistent na telefonima, što je bilo posebno često u teretani u kojoj je bila zaposlena.

Obično su je tako zvali oni koji dolaze u teretanu, a njenom dečku je trebalo dosta vremena da se navikne da joj se obraća drugačije. Sa nedavnom promenom koju je uveo Apple, problemi su postali još veći – sada sve što treba da uradite je da kažete „Siri“.

Ljudi više ne mogu ni da izgovore moje ime – besna sam”, rekla je ona britanskim medijima, objašnjavajući zašto je odlučila da promeni ime u Siz. Ona nije jedina sa takvim problemom. Zahvaljujući Amazonovom „asistentu“ po imenu Aleksa, mnoge žene širom sveta imaju sličan problem.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading